Home Educație Polițiștii, mesaj de început de an școlar: „Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor,...

Polițiștii, mesaj de început de an școlar: „Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de realizări frumoase și succes!”

Aproape 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali acționează în zona şcolilor, liceelor și grădinițelor din județul Caraș-Severin, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor definesc această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să vă fim aproape. Pentru polițiștii cărășeni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, polițiștii cărășeni sunt prezenți în trafic, inclusiv pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară sunt prezenți la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, poliţiştii rutieri acționează în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Polițiștii cărășeni au intensificat activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19. Totodată, au fost verificate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Citește și: Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea în cadrul mecanismului „Alertă răpire copil”

Aceste acțiuni sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de realizări frumoase și succes!”, este mesajul polițiștii cărășeni la începerea noului an școlar.

NO COMMENTS

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: