Poliția Animalelor înființată de fostul ministru M.A.I.- Marcel Vela-salvează viețile necuvântătoarelor!

Poliția Animalelor înființată de fostul ministru M.A.I.- Marcel Vela-salvează viețile necuvântătoarelor!
Motto: „Dacă a avea suflet înseamnă a fi capabil să simți dragoste, loialitate și recunoștință, atunci animalele sunt mai bune decât mulți oameni.” James Herriot
Poliția Animalelor înființată de fostul ministru M.A.I.- Marcel Vela-salvează viețile necuvântătoarelor!

Animalele trezesc în noi sentimente imposibil de explicat în cuvinte. Ne sunt atât de dragi și le iubim atât de tare, încât este imposibil de înțeles pentru cei care nu au iubit vreodată o ființă necuvântătoare.

Și totuși… există conaționali  care le neglijează, le chinuie sau le abandonează… fapte ce determină un portret urât al omului comparativ cu necuvântătorul care, desi nu vorbește și nu cere, dăruiește necondiționat.

Citește și: Marcel Vela: „Avem nevoie de cei mai buni profesioniști, dar și iubitori de animale, în noua structură a Ministerului Afacerilor Interne!”

Oamenii se cunosc și prin modul cum se comportă față de animale, indiferent de funcția sau demnitatea publică deținută caracterul nu poate fii simulat, ci se percepe prin faptele ce te personalizează.

Poate părea un gest minor, a cărui necesitate a fost ignorată aproape trei decenii, utilitatea unei legi pentru protecția animalelor, dar România are nevoie programe de educare și conștientizare.

Astfel, un om politic determinat, dar și iubitor de animale, președintele PNL Caraș-Severin Ion Marcel Vela a reușit, în perioada în care a ocupat funcția de ministru de interne, să facă Poliția Animalelor, o lege pe cât de necesară pe atât de importantă pentru țara noastră.

Poliția - Vela

”Poliția Animalelor nu reprezintă doar o dorință personală, ci este ASTĂZI glasul mai multor generații care au adunat de-a lungul timpului nenumărate supărări pentru modul în care au fost și, din păcate, încă sunt tratate animalele în România.

Acest lucru spune foarte multe despre educația și civilizația unei țări. Am spus, în repetate rânduri, că acea “lume” mai bună și mai frumoasă, la care sperăm cu toții, se construiește prin eforturi comune și, mai ales, cu multă bunăvoință. Poliția Animalelor va avea structuri în toate județele, 488 de polițiști, 88 de medici veterinari, uniformă distinctă și dotări specifice’’, declara fostul ministru de interne la vremea implementării acestei inițiative.
În timp, efectele acestei legi au început să își facă simțite prezența în multe locuri din țară.
Citește și: Dreptate pentru cei care nu pot să ceară dreptate!

Astfel, Poliția Română ne informează că polițiștii de la Protecția Animalelor au sancționat pe Litoral, doi bărbați care chinuiau doi ponei în scopul obținerii de venituri materiale. Animalele erau ținute în soare, pe plajă, fiind folosite pentru fotografiere.
Cei 2 ponei  sufereau de apatie și deshidratare. Au fost folosiți pentru fotografiere, pe plajă, în zona Mamaia Nord, în scopul obținerii de bani.
Polițiștii de la Protecția Animalelor i-au sancționat pe cei 2 bărbați, care au expus forțat animalele la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe.

Acum sunt în siguranță, pentru că polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pentru 45 de zile.

Vă rugăm: fiți empatici și nu încurajați o astfel de exploatare a animalelor!”, menționează Poliția Română.

Poliția - Vela

„Susțin atât drepturile animalelor, cât și drepturile oamenilor. Despre asta este, în fapt, natura umană,” afirmă Marcel Vela citându-l pe Abraham Lincoln.

Inițiativa liberalului de cursă lungă este importantă și totodată o pildă pentru copiii și nepoții noștri care, vor crește într-o țară ce ocrotește tot ceea ce Dumnezeu a lăsat pe pământ.
Cred că trebuie să înțelegem toți niște lucruri; și anume, orice nouă legislație, orice nouă instituție creată sau departament din cadrul unei instituții are nevoie de o perioadă în care să înceapă să funcționeze, dar depinde și de noi, de fiecare în parte.

Poliția - Vela

Într-o perioadă extrem de grea a mandatului său de ministru de interne, Ion Marcel Vela, și-a dovedit umanitatea și ne-a chemat alături de domnia sa pentru a susține o lege care, înainte de orice ne apără integritatea morală ca nație și oferă necuvântătoarelor șansa de a simți iubirea umană și consecvența unor principii.
Suntem pe drum cel bun și în sfârșit începem să înțelegem că animalele nu sunt nici niște obiecte a căror misiune este doar să ne servească pe noi, dar asta nu înseamnă că nu mai avem mult de lucru.
Poliția Animalelor înființată de Ion Marcel Vela, fost ministru al internelor, este la datorie!

Epilog:„Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele’’. Mahatma Gandhi
Sursa foto-Ion Marcel Vela – Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: