PNL vrea ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate! Propunerea în acest sens a fost discutată în interiorul partidului.
„Aseară, în Biroul Politic Național am discutat despre acest subiect, important și actual. Diferența dintre a da, sau a nu lua,” anunță președintele PNL Caraș-Severin pe pagina sa de facebook, după ședința PNL.
„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3000 de lei a fost discutată. Vom merge cu ea în coaliție”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, după ședința PNL-ului.
Peste 4,2 milioane de români au pensii de până la 3.000 de lei, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii. „PNL vrea ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate! Analizăm acest lucru ținând cont de datele cu privire la sistemul public de pensii şi datele privind rata de deprivare materială severă, riscul de sărăcie.Toate sunt elemente de coş de consum ce trebuie luate în calcul astfel încât cetăţenii vulnerabili să fie sprijiniţi mai ales în această perioadă.Până în toamnă toate lucrurile vor fi lămurite”, transmite conducerea liberală.
PNL precizează că această analiză va fi prezentată coaliției de guvernare în următoarele săptămâni având în vedere că acum prioritară este rectificarea bugetară.
În pofida crizelor succesive sau simultane, cărora trebuie să le facă față, în centrul tuturor deciziilor pe care PNLle ia în aceste vremuri- a hotărârilor și soluțiilor guvernamentale- este interesul și siguranța României.
Să ne reamintim, că președintele PNL Caraș-Severin,Ion Marcel Vela, cel care ne-a adus această veste din ședința BPN, este autorul în calitate de senator al modificării aduse Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Aceasta a fost adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Prin această modificare beneficiază de reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare, fără niciun fel de penalizare „persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos şi neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor”.
Printre multe alte zone din țară și cărășenilor care, au fost afectați de poluarea din fostele zone industriale din Banatul de Munte li s-a făcut, în sfârșit, dreptate. După tergiversări care au durat 3 ani în Parlament și care au culminat cu o manevră a PSD prin care județul Caraș-Severin a fost lăsat pe dinafară, amendamentul adus la Legea pensiilor, de către senatorul PNL Marcel Vela, prin care zeci de mii de cărășeni vor putea ieși la pensie cu 2 ani mai devreme a fost adoptat.
În Caraș-Severin este vorba despre persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Reșița, Anina, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Armeniș, Ciudanovița sau pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok