Pleacă angajații !

Pleacă angajații !
Pleacă angajații! Angajații din mediul privat nu părăsesc locul de muncă, ci își părăsesc șefii. Societatea sau compania este doar o entitate fiscală . Succesul ei este dat de oamenii care o conduc. Ca lider trebuie să înțelegi că nu ai cum sa ai succes de unul singur, iar dacă oamenii din subordinea ta nu se simt apreciați, te vor părăsi fără regrete pentru un loc de munca unde aud măcar un „bravo, Dorele!”.

E greu să lucrezi în privat, e greu cu oamenii de afaceri.
In România 99% dintre oamenii de afaceri sunt bolnavi de patronism. Expresia „ca tine mai așteaptă 100 la poarta” e cea mai uzitata atunci când angajatul, după câțiva ani de eforturi, îndrăznește sa solicite o renegociere salariala. Dar te-ai gândit tu, patroane, ce implică angajarea unui începător.

 Învață ca a investi în oamenii care te ajută să îți ridici afacerea înseamnă a-i ține aproape. Nu te baza niciodată pe faptul ca vor sta de foame, că și câinele rupe lanțul dacă e bătut. Investiția în oamenii tăi începe cu ascultarea activă.

Mai mult de jumătate dintre angajații care hotărăsc să schimbe locul de muncă o fac din cauza relației pe care o au cu șeful lor. Șefii cei mai apreciați sunt cei care știu să mențină un echilibru între orientarea către business și cea către individ.

De asemenea, factori precum lipsa unui feedback pozitiv, critica frecventă, nerespectarea angajamentelor sau ignorarea sugestiilor pe care angajatul le face creează un mediu toxic pentru acesta, determinând angajații să își piardă încrederea și să se simtă neapreciați.

Citește și : Criză de forță de muncă!

Încearcă pentru câteva momente să te pui in locul lor si arata-le ca ești OM, nu șef. Încurajează-i măcar verbal atunci când au rezultate, chiar daca nu sunt dintre cele de top.

Luarea deciziei de a pleca dintr-o companie nu este una ușoară pentru un angajat bun. Uneori, acest proces poate dura câteva luni sau ani buni, în funcție de personalitatea și situația fiecăruia, însă de foarte multe ori astfel de pierderi pot fi evitate, adeseori fiind nevoie doar de o comunicare mai bună și un management potrivit.
In viață învățăm multe, dar uitam că cel mai important e sa fim OAMENI!

Lasă un răspuns