Peste 66 milioane lei, alocate în școli pentru programul „Masa caldă”

Peste 66 milioane lei, alocate în școli pentru programul „Masa caldă”
Peste 66 milioane de lei au fost alocate pentru a derula și în semestrul doi al anului școlar în curs Programul “Masă caldă pentru preșcolari și elevi”. Acesta se desfășoară in 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
Sunt peste 68.000 de preșcolari și elevi care vor beneficia de acest program.
Principalul rol este acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, a abandonului școlar și a îmbunătăți performanțele școlare. Pentru familiile cu venituri reduse, acest proiect reprezintă o mână de ajutor, chiar combate eficient abandonul școlar în zonele defavorizate. Guvernul a aprobat alocarea din Fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea în semestrul II al anului școlar 2021-2022 a Programului „Masă caldă” în 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a vorbit despre acest lucru: „Peste 66 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, din bugetul de stat pentru acest an, au fost alocați pentru a derula, și în semestrul II al anului școlar în curs, Programul «Masă caldă» pentru preșcolari și elevi din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Sunt peste 68.000 de preșcolari și elevi care vor beneficia de acest program”.  Potrivit hotărârii de guvern adoptate, în semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022 vor fi alocați 66.812.000 lei din Fondul de rezervă pentru finanțarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
Pentru semestrul trecut, Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru acest program.
Potrivit unei analize edupedu.ro din august 2021, implementarea programului s-a făcut în localități cu primari PNL.
Citește și :S-a lansat cel mai complex program de „Educație Altfel”
54% dintre școlile care au fost incluse în acest program-pilot sunt în localități în care primarii sunt de la PNL, în timp ce 31% sunt școli din localități conduse de primari ai Partidului Social Democrat.
Cei de la UDMR și PMP au fiecare câte 6 școli în localități conduse de primarii lor.
USR-PLUS are doar 2 școli în două localități în care edilii reprezintă acest partid.

sursa :edupedu 

Lasă un răspuns