11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

O veste mult așteptată de iubitorii sportului la nivel amator! S-a aprobat folosirea testelor rapide pentru depistarea Covid-19 prin Ordinul Comun al MTS și Ministerul Sănătății

O veste bună pentru iubitorii sportului la nivel amator a fost anunțată astăzi de cei doi miniștri ai Guvernului Cîțu, Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care au semnat Ordinul comun nr. 197/462/2021 prin care se permite folosirea testelor rapide bazate pe detectia de antigen pentru sportivi.

foto: Eduark Novak - ministrul MTS alături de reprezentantul UEFA - Andreas Schär!
foto: Eduark Novak – ministrul MTS alături de reprezentantul UEFA – Andreas Schär!

„Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr.197/462/2021 urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca la data publicării şi a intrării sale în vigoare să se abroge Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 1.219/1.634/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 24 septembrie 2020”, informează MTS pe pagina sa oficială de socializare.
Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, în primul rând la nivelul sportiv de amatori, și a degrevat cluburile sportive de constrângerile și dificultățile financiare aferente pandemiei.

Până astăzi erau în vigoare reglementările prin care competiţiile sportive interne se puteau desfăşura obligatoriu doar cu folosirea testelor RT- PCR. Acest lucru a generat cheltuielile mari și au împiedicat ca majoritatea cluburilor să mai participe în competițiile interne de amatori la nivel de seniori și juniori.
La nivel fotbalistic, de exemplu competițiile la nivelul ligii a IV-a și a V-a din toată țara s-au suspendat datorită pandemiei pe 15 martie 2020, iar fotbaliștii la nivel de copii și juniori au avut vacanță fortață mai bine de un an și patru luni de zile!

sursa foto: MTS (facebook)

FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

369FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: