Nouă migranți, șase libanezi și trei sirieni, vroiau în … Europa, via Denta!

Nouă migranți, șase libanezi și trei sirieni, vroiau în … Europa, via Denta!
Nouă migranți, șase libanezi și trei sirieni, vroiau în … Europa, via Denta! Cetăţean sirian cercetat pentru trafic de migranți. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat șase libanezi şi trei sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. Intenția migranților era aceea de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Migranții au fost ajutaţi de un alt cetățean sirian. Acesta avea permis de ședere pe teritoriul României.

În seara zilei de 24 mai 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 22.40, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN59, pe raza localităţii de frontieră Denta, un autovehicul înmatriculat în România. Șoferul era un cetăţean sirian. Era și posesor al unui permis de ședere pe teritoriul României. În interiorul autovehiculului se aflau nouă cetăţeni străini. 

Citește și: Doi cetățeni indieni implicați în traficul de migranţi! Unul dintre ei a vrut să „spele putina” fiind arestat la domiciliu!

Cei nouă pasageri, nu deţineau documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe migranți, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Siria şi Liban. Este vorba de șapte bărbați şi o femeie cu fiul său. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. Intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Totul cu ajutorul șoferului, cetăţeanul sirian.

Șoferul sirian reținut pentru trafic de migranți
„În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranți faţă de cetăţeanul sirian. A fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. La finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat subcomisar Petre-Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.
foto: arhivă Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: