„My School can be cool”- un nou proiect pentru elevii reșițeni

0
2
„My School can be cool”
„My School can be cool”

Primăria Reșița a primit, recent, vizita doamnelor arhitect Mina Sava și Brîndușa Havași, din partea Asociației “De-a arhitectura”. Cele două invitate au prezentat directorilor de școli din Reșița programul “My school can be cool”.

De asemenea, au fost prezentate și o propunere de cursuri opționale de introducere în tainele arhitecturii, dedicate elevilor de învățământ primar și gimnazial.

„My School can be cool”
„My School can be cool” -foto Deschide Reșița (Facebook)

Citește și: Încă o veste bună pentru învățământul reșițean

​La eveniment au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, ai ONG-urilor din oraș și arhitecți sau studenți la arhitectură care doresc să se implice în acest program.

„My School can be cool”
„My School can be cool” -foto Deschide Reșița (Facebook)

​“My School can be cool” se adresează elevilor care, cu ajutorul cadrelor didactice și al arhitecților, stabilesc un set de obiective de intervenție în cadrul școlii lor.

„My School can be cool”
„My School can be cool” – foto Deschide Reșița (Facebook)

Prin consens, se va alege unul din proiectele propuse. Acesta se va implementa cu resurse puse la dispoziție de municipalitate și din alte surse de finanțare. Pe parcursul acestui exercițiu educativ, elevii devin mai conștienți de relația dintre mediul construit și starea de bine. Se pun în aplicare cunoștințele dobândite la diverse materii, își dezvoltă creativitatea, spiritul de inițiativă și îndemânarea.

Lasă un răspuns