Monumente istorice, în renovare

0
19
Monumente istorice

Monumente istorice, în renovare. Continuă procesul de modernizare al Reșiței. Cu ocazia împlinirii a “250 de ani de industrie siderurgică”, Institutul National al Patrimoniului a atribuit Municipiului Reşiţa granturi în valoare de 100.000 lei/obiectiv, dedicate lucrărilor de întreţinere şi reparaţii a monumentelor istorice, destinat unui număr de 7 clădiri aflate în arealul municipiului.

Monumente istorice Monumentele pentru care s-a obținut finanțare sunt: Biserica Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru şi Pavel„ Câlnic, Biserica Evanghelică Reşiţa, Biserica Maria Zăpezii, Sinagoga, Palatul Cultural, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”.

Monumente istorice

Citește și: La Reșița se revitalizează patrimoniul cultural

De asemenea, s-a obținut finanțare și pentru una dintre cele 2 „Case Blăjiţa”, amplasate în Reşiţa Română. Lucrările de modernizare includ lucrări de refacere a integrităţii şi funcţionalităţii sistemelor de acoperire şi a sistemelor de colectare şi evacuare ape pluviale; lucrări de reparaţii și refaceri ale finisajelor exterioare; lucrări de reparaţii/ înlocuiri la tâmplăriile exterioare –uşi, porţi, ferestre, vitrine, obloane, precum și instalarea de elemente de semnalizare/iluminat arhitectural.

Monumente istoriceÎn acest moment, lucrările sunt în curs de execuţie, termenul de finalizare al acestora fiind 10 decembrie 2021.
Este pentru prima dată când la Reşiţa se derulează acest tip de investiţie, finanțarea obținută prin INP având rolul de a conştientiza utilizatorii sau deținătorii de clădiri monument față de întreţinerea și punerea în valoare a acestora.

foto/text: Deschide Reșița (facebook)

Lasă un răspuns