Mizeriile din deponeul de la Lupac au un miros pestilențial!

Mizeriile din deponeul de la Lupac au un miros pestilențial!

Deși ieri a fost o sfântă zi de duminică,  președintele Consiliului Județean araș-Severinn nu a avut odihnă și a făcut timp și pentru o vizită la deponeul de la Lupac, acolo unde se constată de la prima vedere că lucrurile au fost făcute în bătaie de joc, o activitate fără fluxuri clar definite și eficiente.

Ba mai mult, s-a constat că mult trâmbițata „deschidere oficială” a deponeului, care avea termenul de 24 august 2020 pentru a deveni operațional, a fost în fapt o acțiune electorală de imagine a fostei conduceri a Consiliului Județean.

Și când te gândești că încă din toamna anului 2019, cele mai trâmbițate obiective de îndeplinit urgent ale administrației publice conduse de Silviu Hurduzeu erau deponeul ecologic de la Lupac şi Punctul de Trecere a Frontierei cu Serbia de la Moldova-Nouă.

Dar toate la timpul lor, cele rele să se spele, însă în cazul gropii de gunoi de la Lupac, lucrurile sunt extrem de complicate privind operaționalitatea sistemului de management al deșeurilor selective.    „Astăzi, cu prilejul unei vizite abia încheiate la deponeul de la Lupac, am avut o ședință de lucru cu Nelu Popa, Adelin Tuță și reprezentantul unei companii spaniole, care ne-a edificat asupra dezastrului ce ne așteaptă la groapa de gunoi dacă nu vom lua măsuri radicale.

Activitatea haotică și necorespunzătoare, în bătaie de joc, care a început acolo riscă să blocheze boxele cu materiale neselectate și care nu sunt compatibile, având ca rezultat imediat diminuarea drastică a timpului de utilizare a deponeului de gunoi.

Darea în folosință, mai degrabă cu iz electoral, a locației fără să fie puse la punct toate aspectele va aduce deservicii enorme cetățenilor, iar investiția de zeci de milioane de euro nu își va atinge scopul.

De aceea, invit primarii nou aleși din județ, toți, nu numai pe cei din PNL, noii consilierii județeni și presa să participe  la ședința de marți, 13 octombrie, ora 10.30. La această întâlnire vor fi prezenți cei responsabili cu deponeul, precum și operatorul din Pitești. De asemenea, vor veni reprezentanții firmelor ce colectează gunoiul din comunele și orașele din Caraș-Severin.

Programul întâlnirii de marți va fi următorul. La 10:20 ne vedem cu toții in centru in fata intrării principale a primăriei de unde îmbarcați în 2 autobuze puse la dispoziție de dl. Popa vom merge la deponeul Lupac.

Acolo  vom înțelege cu toții procedura de lucru a operatorului si problemele care apar dacă  deșeurile nu sosesc in mod corespunzător.

Necolectarea selectivă e principala cauză a blocajului iar acest mecanism trebuie înțeles foarte bine de fiecare primar.

În incinta deponeului, cu bunăvoința operatorului, ne vom adăposti într-o hală și vom avea o serie de discuții după care ne întoarcem în Reșița in sala mare a CJ.

Lista celor ce vor continua discuțiile la CJ va fi stabilită la fața locului înainte de plecarea către Reșița în funcție de problemele  fiecăruia”, a spus Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Și cum ne-a obișnuit în speța analizării preliminare a situației de la Aquacaraș și a Direcției de Drumuri Județene, președintele Romeo Dunca a demonstrat încă odată că va fi un manager eficient al județului, cu toleranță „zero defecte” în activitatea curentă a Consiliului Județean.  Asta pentru că Romeo Dunca a și găsit soluția prin care lucrurile converg către starea normală și eficientă.

„Există o direcție de lucru care ar putea rezolva situația. E necesar să convenim cu toții dacă o urmăm, cu eforturi cumulate și cu rezultatul rezolvării acestei probleme sensibile a gunoiului din județ. Sau dacă ne prefacem că e de interes și atunci rezolvarea va veni la calendele grecești”, a mai spus Romeo Dunca.

Iar analiza situației de la Consiliul Județean va continua … „cât de curând vom afla și cât este fondul de salarii al tuturor structurilor din județ:  direcții, servicii și totalul lor”. Nimic mai adevărat, în acțiune de curățenie generală de toamnă pentru binele județului nostru!

 Mult succes, Romeo Dunca și echipei lui care cu adevărat „apără județul Caraș-Severin” de incompetența și ineficiența unei administrații … recent apuse. Doamne ajută!

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns