22.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Mircea Serafin: „Înainte de toate, ne preocupă sănătatea semenilor din comunitatea noastră”

Mircea Ion Serafin, primarul comunei Berzovia, a inițiat campania de vaccinare pentru combaterea răspândării coronavirusului în rândul comunității pe care o administrează. Edilul a întocmit toate diligențele pentru ca echipa mobilă de la Centrul de Vaccinare Reșița să inițieze vaccinarea în cursul zilei de sâmbătă. Locația aleasă și pregătită corespunzător pentru procesul de vaccinare anticovid a fost cea a Căminului Cultural Berzovia.

Berzovenii au putut să se înscrie pe lista de vaccinare până vineri, 29 octombrie 2021. Ca urmare a apelului administrației publice locale, 55 de localnici s-au vaccinat. Sunt persoane cu vârste cuprinse între 16 și 80 de ani. La Centrul de vaccinare mobil de la Berzovia s-au utilizat pentru imunizare doze de vaccin cu Johnson&Johnson și Pfizer.

Mircea Berzovia

Mircea Serafin: „Fac apel la cetățenii să lase la o parte prejudecățile și să se vaccineze”

La apelul primarului comunei Berzovia a răspuns prezent și Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin. Acțiunea de vaccinare de la Berzovia va continua și în perioada următoare. „După apariția valului 4 al pandemiei și a situației specifice de la nivelul comunei Berzovia, noi, ca primărie am fost tot timpul în alertă din punt de vedere al securității sanitare. Sigur, că la nivelul comunei, exisă mulți cetățeni care fac naveta la serviciu. Acest lucru a condus la situația ca Berzovia să aibă un număr relativ mare de infecțați cu covid-19. Vorbim practic in ultimele 14 zile, de 34 de persoane la o populație declarată de 3903. Rata de incidență raportată la nivelul comunei este 8,91. Înainte de toate, ne preocupă sănătatea semenilor din comunitatea noastră. Sâmbătă au fost vaccinate 55 de persoane. Este un pas important în lupta pentru combaterea pandemiei. Fac apel la cetățenii să lase la o parte prejudecățile și să se vaccineze. Una dintre dovezi certe este și statistica la zi referitoare la reinfectări. Ni se arată clar pe cifre, ce ușor trec prin boală cei vaccinați comparativ cu cei care nu au făcut vaccinul, din varii motive”, a declarat Mircea Serafin.

Citește și: Liviu Brumar: „Pentru prima dată avem la Berzovia, administrație publică liberală. Acest lucru ne obligă să facem mai mult pentru comunitate”

Mircea Berzovia

Campania de vaccinare va continua la Berzovia

Primarul comunei Berzovia a dorit să adreseze mulțumiri publice celor care l-au susținut în demersurile domniei sale. Edilul a făcut referire la perfectul județului, echipa medicală a centrului de vaccinare mobil și a celor 55 de berzoveni care s-au vaccinat sâmbătă.

Mircea BerzoviaȚin să-i mulțumesc domnului prefect de Caraș-Severin, Cristian Gâfu. Ne-a susținut cu toate diligențele. Sâmbătă a fost prezent în mijlocul cetățenilor, în cadrul campaniei de vaccinare de la Berzovia. Și totodată mulțumim pe această cale și echipei de medici și asistenți de la Centrul de vaccinare Caraș-Severin care au dat curs solicitării noastre. Ceea ce este și mai important, le mulțumesc și consătenilor mei pentru că răspuns în număr considerabil la această acțiune! Una care este foarte importantă pentru sănătatea lor și a celor dragi! Reiterez faptul că acțiunea va continua săptămânile următoare. Este o luptă continuă din care omenirea trebuie să învingă. Altă soluție nu există”, a mai precizat Mircea Serafin.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: