Memorialul Corneliu Bușu a avut un succes deosebit

0
16
Memorialul Corneliu Bușu a avut un succes deosebit și la a ediția a V-a. Aceasta a avut loc duminică, 14 noiembrie 2021, în foaierul Sălii Polivalente din municipiul Reșița. Competiția s-a dovedit a fi un succes deosebit atât prin prisma numărului mare de participanți (70), dar mai ales a calității lor.

S-au aliniat la start 4 maeștri internaționali, o mare maestră, maeștri FIDE, maeștri, mulți jucători cu ELO> 2000, dar și multi juniori talentați. Au fost prezenți jucători din Timișoara, Giroc, Giarmata Vii, Sînandrei (cu peste 10 jucători), Arad, Lipova, Pecica, Deva, Bocșa, Caransebeș, Obreja, Teregova, Moldova Nouă și bineînțeles Reșița. Mulți juniori aliniați la start, unii dintre ei participanți la Finalele Campionatelor Naționale de Juniori sau chiar medaliați. Alți participanți au fost la primul concurs cu omologare internațională. Toți au fost animați de dorința de a etala un șah de calitate și de a se clasa cât mai sus în clasament.

Participare peste așteptări. Premii pe măsură

Pentru efortul lor sponsorul turneului dl. Văduva Aurel Valentin i-a răsplătit pe sportivi cu numeroase premii. Fondul de premiere a depășit 7.500 lei. Au fost  acordate peste 45 de distincții sau premii în bani sau obiecte. Organizator și arbitru a fost Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Câștigătorii turneului

După derularea celor 9 runde în sistem elvețian, cu timp de gândire 15 minute toate mutările cu 5 secunde increment. La final s-a impus M.I. Dan Bogdan din Timișoara urat de Mircov Nicola Alexandar, ambii cu 7 puncte. Pe locurile 3-6 s-au clasat cu 6,5 puncte M.F. Ursan Petru Sebastian, M.I. Grunberg Mihai-Lucian, M.I. Ionescu Mihai si M.I.Foișor Ovidiu-Doru.

La feminin s-a impus, cum era de așteptat M.M.I. Ionescu Irina (Timișoara) urmată de Munteanu Luminița Dana (Reșița) si Muselin Daniela-Rozeta (Caransebeș).
La veterani s-a impus Bartha Andrei (Timișoara) urmat de Stroescu Gheorghe (Resita) si Fometescu Marcel (Caransebeș).
La categoria ELO<2200 locul I Suciu Dinu-Simi (Caransebeș) urmat de Paraschiv Paul Alexandru (Giarmata Vii) si Tunaru Alexandru (Obreja).
La ELO<2000 locul I Vuita Trifu (Resita) urmat de Stingu Alin (Reșița) și Rusu Dragoș (Timișoara).
La ELO<1800 locul I Korcsek Alexandru David (Reșița) urmat de Pîrvulescu Ilie (Teregova) si Irimia Horia-Ion (Reșița).
La ELO<1500 locul I Hoancă Alexia-Ioana (Timișoara) urmată de Deac Victor (7 ani!! din Giarmata Vii) si Chisăliță Gheorghe (Moldova Nouă).

Citește și: Poftiți la șah! Cupa Rotary vă așteaptă!

La juniori 20 ani locul I Pădurean Daniel-Cristian (Resita) urmat de Tamas Christian-Arrydan (Caransebes) si Stanescu Tudor-Stefan (Deva).
La junioare 20 anil locul I Paraschiv Petronela Alexandra (Timișoara) urmată de Varga Sonia-Francesca (Lipova) si Costea Ana Maria Teodora(Sinandrei).
La juniori 14 ani locul I Dragoi Albert Marian (Bocșa) urmat de Derevenciuc Dragos-Cristian (Sinandrei) si Tecliș Anca-Maria (Reșița).
La baieti 12 ani locul I Gutu Catalin Vlad Aurelian (Reșița) urmat de Sântimbrean Mihnea-Nicolae (Timișoara) si Vaduva Ion-Valentin (Resita).
La fete 12 ani locul I Sufan Dalina (Sinandrei) urmata de Birdeanu Maria-Alexandra (Resita) si Chilnicean Andreea-Teodora (Reșița).
La baiati 10 ani locul I Santimbrean Bogdan-Iacob (Timisoara) urmat de Turi Patrick Andreas (Reșița) , Maiurjia Raul Ovidiu (Sinandrei) si Cîrstean Denis (Sinandrei).
La fete 10 ani locul I Cirstean Antonia Maria (Sinandrei) urmata de Costiș Alessia-Andreea (Reșița) si Chilnicean Silvia-Mara (Reșița).
La băieți 8 ani locul I Nemes Victor Nicolas urmat de Grecu Bogdan Andrei (Caransebeș) și Grecu Zian-Matei (Caransebeș).
La fete 8 ani locul I Cotoc Mara-Cristina (Arad) urmată de Bejinariu Iris Maria (Resita).
Cel mai tânăr participant Grecu Zian-Matei (Caransebeș).
Urmează un final de an cu multe competiții ce vor fi organizate de Asociația Județeană de Șah. Este vorba de Memorialul Bukasz, 27 noiembrie 2021 la Reșița. Apoi urmează Campionatul Municipiului Caransebeș și Cupa de Vest ambele la Caransebeș. Cupa 1 Decembrie, Cupa Moș Nicolae, Campionatele Județene de șah rapid și șah fulger, Blitz-ul Anului 2021 vor avea loc Reșița.

Lasă un răspuns