Marcel Vela: „ Orașul Moldova Nouă este pe drumul cel bun. Acest lucru se datorează cetățenilor de pe Clisura Dunării, care au crezut în dreptate și justiție!”

Ioan Marcel Vela, președintele PNL filiala Caraș-Severin a fost forța exemplului la investirea lui Ion Chisăliță ca primar al orașului Moldova Nouă și a ținut un discurs emoționant și plin de pilde.

Este un moment important și unic pentru tot ceea ce s-a întâmplat în evoluția democratică a alegerilor din acest colț de țară. Am coordonat alegerile din septembrie anul trecut ca ministru al afacerilor de interne și acum iată-mă, aici încheindu-le aici, la Moldova Nouă, ca senator al României. Am venit în campanie și-mi arăta Ion, cu atâta pasiune, patimă și dragoste, lucrări făcute de domnia sa în mandatul de primar: grădinița, școala, locurile de muncă, ceea ce a început și ce voia să facă în continuare. Această pasiune și dragoste am găsit-o doar la primarii pătimași, care-și iubesc cetățenii cetății. «Fapte, nu vorbe» nu reprezintă doar un simplu slogan, ci este o realitate în Moldova Nouă”, a spus Marcel Vela despre primarul nou ales, Ion Chisăliță.

Președintele PNL Caraș-Severin a făcut și un remember al faptului că a fost timp de 12 ani primar al municipiului Caransebeș și principalul obiectiv a fost să coaguleze toate energiile pozitive într-un oraș al orgoliilor, tocmai pentru a construi ceva pentru binele tuturor după cuvintele duhovnicești: „Slavă întru cei de sus, lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”. Era o dorință a unui primar. Cred că dorința cetățenilor din Moldova Nouă în 24 ianuarie a fost să fie și bunăvoire, aici pe malul Dunării, la intrarea fluviului în România. Nevoia de bunăvoire am întâlnit-o în toată campania, la toți oamenii cu care am vorbit, fie că sunt din satele aparținătoare ai orașului sau din cartiere, fie că sunt români sau sârbi. Toți oamenii vroiau liniște, pace și bunăvoire, să construiască pentru viitorul orașului. Moldova Nouă este pe un drum bun și așa cum Casa de Cultură este fapta care a rămas în istoria orașului, un bun realizat de primarul Ion Chisăliță, așa și următorii ani, faptele și lucrurile lăsate în urmă de Ion Chisăliță vor fi măsura activității, dorințelor, proiectelor, viselor domniei sale. Sunt convins că împreună veți reuși să faceți din acest colț de rai o emblemă a Banatului și a României. Sunt convins că, împreună cu Consiliul Județean, Parlamentul României, cu actuala coaliție de guvernare, Ion Chisăliță va realiza lucruri care vor rămâne în istoria orașului Moldova Nouă cu lucruri bune, care vor însemna șansa evoluției spre viitor. Orașul Moldova Nouă este pe drumul cel bun și acest lucru se datorează, dumneavoastră, cetățenilor de pe Clisura Dunării pentru că ați crezut în dreptate și justiție”, a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela a prezentat și un scurt remember al modului cum a fost ales candidatul PNL la alegerile din 2016 și i-a făcut lui Ion Chisăliță un cadou simbolic, pixul cu care Marcel Vela a semnat aprobarea pentru candidatura reprezentanților PNL la funcția de primar al orașului Moldova Nouă, la ultimele două mandate. O pildă pentru ca toți liberalii cărășeni trebuie să creadă în dreptate, onoare și loialitate.

„Acesta este pixul cu care am semnat candidatura lui Adi Torma în 2016. Anul trecut, l-am căutat din nou și am semnat candidatura domnului Ion Chisăliță. Vreau să il fac cadou lui Ion, să-l țină undeva acolo ca amintire, să ne aducem aminte mereu că dreptatea învinge și că oamenii oamenii buni merg mai departe! Felicitări, domnule primar Ion Chisăliță”, și-a încheiat Marcel Vela discursul de la investirea primarului orașului Moldova Nouă. 

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns