27.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Marcel Vela: „Multă sănătate și liniște, supraviețuitorilor unei file negre din istoria României”

Marcel Vela: „Multă sănătate și liniște, supraviețuitorilor unei file negre din istoria României.” S-au împlinit ieri 71 de ani de la deportarea în Bărăgan. 18 Iunie este Ziua Victimelor Deportării în Bărăgan, conform legii publicate în Monitorul Oficial. Doamna Cornelia Fetea, presedinta Asociatiei Judetene a Fostilor Detinuti politici si a Deportaților in Baragan, alături de primăria orașului Oravița, a organizat o manifestare de comemorare a tristelor evenimente din anul 1951. Manifestarea a avut loc la Casa de Cultură din Oravița.
Am amintiri triste văzute cu ochii unui copil de 7 ani. Pe peronul gării din Răcășdia erau pregătite 17 familii să fie deportate în Bărăgan. Și trebuiau să ajungă cu garnitura de tren, deportații de la Iam, Milcoveni, Vrăniuț, Rusova, din toate satele… Au fost momente de jale și durere”, a retrăit Cornelea Fetea, momentele de groază din vara anului 1951.

Marcel Vela - deportati

La evenimentul de la Oravița au participat senatorul Ion Marcel Vela, președintele PNL Filiala Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și bineînțeles, gazda evenimentului, Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița.
Citește și: Nu toate sfintele zi de Duminică a Rusaliilor au fost LUMINOASE! Cea din 18 iunie 1951 a făcut din Bărăgan – Siberia Românilor!
Marcel Vela a fost initiatorul Legii prin care s-a stabilit ca zi națională de comemorare a acelor evenimente. Si totodată de acordarea de măsuri compensatorii pentru urmașii celor ce au suferit, „Copiii fără copilărie”…
Este al doilea an în care se poate organiza oficial acest eveniment de tristă aducere aminte, de respect și pioșenie pentru cei care au trăit dramatica zi de Rusalii din 1951, dar și pentru copiii fără copilărie, urmași ai acestor martiri. Dumnezeu sa-i odihnească pe cei care nu mai sunt printre noi! Multă sănătate și liniște, supraviețuitorilor unei file negre din istoria României”, a precizat Marcel Vela.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: