Marcel Vela, mesaj către cărășeni: ”Nu ne putem face bine decât #împreună!

0
6
Președintele Partidului Național Liberal filiala Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, a fost în linia întâi în lupta împotriva combaterii coronavirusului, chiar din primele momente ale declanșării pandemiei. A fost un model de ministru în Guvernul României pentru că a gestionat eficient cea mai grea perioadă prin care a trecut patria noastră în ultimii 100 de ani.

Marcel Vela a fost și este mereu alături de români, fie că vorbim de acțiuni concrete sau mesaje publice de încurajare. Recent, senatorul Marcel Vela a participat la o acțiune de voluntariat alături de personalul cu responsabilități Centrului de Vaccinare din Reșita, de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

Marcel Vela

„Dragi prieteni,

În ultima perioadă, acest virus care ne-a dat tuturor viața peste cap mi-a răpit mulți oameni dragi și, din acest motiv, am ales ca o vreme să păstrez liniște.
Traversăm cu toții timpuri foarte dificile pentru noi și țară și ne este din ce în ce mai greu să ne adunăm gândurile bune, zâmbetele și energia pentru a construi.
Ne gândim tot mai mult la boală, la clipe de panică, la lucruri care doar stârnesc angoase.
Ne uităm în jur și putem observa cum privirile tuturor devin tot mai preocupate, iar cu greu mai zărim bucuria din ochi a cuiva care schițează un zâmbet ascuns după o mască.
Rătăciți, căutăm credința că mâine va fi mai bine și din adâncul sufletului ne amintim cu nostalgie de toate clipele care ne făceau extrem de fericiți și pe care le consideram naturale. Iată că nimic nu ni se cuvine, iar fragilitatea cu care trecem prin această viață ne demonstrează că singurele valori care salvează omenirea chiar și în cele mai grele timpuri sunt #bunătatea și #iubirea.

Citește și: Marcel Vela, mesaj către români: „Cu toții avem același scop: «Revenirea la o viață de care ne este atât de dor!»”

Așa că dragii mei,

Dăruiți în aceste vremuri zâmbete, încercați să deveniți lumină în tot acest întuneric greoi care ne acaparează inimile și sufletul și aveți grijă unii de ceilalți, nu ne putem face bine decât #împreună!
Dumneavoastră știți foarte bine că eu niciodată nu am emis judecăți față de cei care au ales să nu se vaccineze, o spun și pe această cale că niciodată nu voi face asta, pentru că în momentele grele, de cumpănă, faptul de a fi divizați și în conflict nu ne ajută să privim spre un viitor frumos și sănătos.
Vaccinarea este o opțiune personală, iar eu ca simplu cetățean al țării mele așa consider că îi protejez pe cei dragi mie, dar bineînțeles că fiecare dintre noi își probează grija prin acțiunile proprii.
Nu sunt de acord să arătăm cu degetul și nu sunt de acord ca unii să ne considerăm mai deștepți decât alții, cred că simțul civic înseamnă în primul rând înțelegerea aproapelui și cultivarea încrederii unii față de alții. Dezbinarea noastră nu poate aduce nimic bun și doar prin dialog putem răzbi în aceste clipe.
Astăzi (nr. vineri, 15 octombrie) mi-am dorit să fiu voluntar al Centrului de Vaccinare din Reșita, de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”.
Am ajutat la întocmirea și printarea documentelor de vaccinare și mai ales am fost alături de toți cărășenii care au pășit pragul Centrului. Am stat de vorbă, i-am încurajat, le-am mulțumit că au ales să se vaccineze, dar am acordat multă atenție dialogului cu cetățenii care astăzi au fost la prima doză de vaccin. Am vrut să știu care le-au fost temerile la început și ce i-a făcut în aceste zile să se vaccineze.
Cred că este foarte important să vorbim despre temerile oamenilor fără a fi judecători. Eu consider că evoluția noastră ca societate din acest punct va depinde foarte mult de dialogul pe care îl vom ave unii cu alții, iar comunicarea va fi singura care ne va salva.
Voi continua acțiunile de voluntariat și îi provoc pe această cale și pe alți colegi de ai mei să o facă, pentru că doar în #Echipă putem construi o #LumeMaiBună.
Aveți grijă de dumneavoastră”, a precizat Marcel Vela, pe propria pagină de socializare.

Lasă un răspuns