23.7 C
Reșița
vineri, septembrie 17, 2021

Mâine se dă startul unui nou an școlar

Mâine începe un nou an școlar. Cum ar vrea elevii să se desfășoare cursurile? Care le sunt așteptările?

Potrivit edupedu.ro, aproape 80% dintre elevii şi profesorii din România vor ca anul acesta orele să se desfăşoare fizic, la şcoală. Mai mult de jumătate dintre elevi îşi doresc ca profesorii să facă lecţiile mai atractive, mai interactive.

Elevii și profesorii vor mai mulți bani alocați pentru educație

Sondajul “Nevoile şi aşteptările elevilor şi profesorilor pentru anul şcolar 2021-2022”, este făcut de Fundația World Vision România. Eșantionul a cuprins  1.000 de persoane din mediul rural. Sondajul arată că atât elevii, cât şi profesorii vor mai mulţi bani pentru educaţie. În privința profesorilor, aceștia vor, într-o proporție de două treimi, ca profesia de cadru didactic să fie mai respectată și apreciată.

Elevii preferă activitățile extrașcolare și digitalizarea

În topul dorinţelor elevilor de la sistemul de învăţământ sunt activităţile extraşcolare, infrastructura adecvată, digitalizarea şi un climar şcolar sigur, fără bullying.
Potrivit unui sondaj realizat recent, 52% vor lecțiile să fie predate într-un mod mai interactiv, să îi captiveze. 40% își doresc să existe mai multe activități extrașcolare. Cursuri cu ajutorul cărora s-ar putea învăța ceva interesant, excursii, diverse personalități să fie invitate la ore. 38% dintre elevi ar vrea ca profesorii să fie mai apropiați de ei, să comunice mai bine cu ei. Elevii își mai doresc, ca școala unde învață să se modernizeze. Să aibă mobilier nou, căldură, aer condiționat, destule clase în care să se desfășoare orele, toaletele să fie curate.
32% vor acces la tehnologie si digitalizare: acces la internet, un laborator cu calculatoare/cu mai multe calculatoare în școală, proiectoare, imprimante. Un procent de 27% își doresc să nu mai aibă teme pentru acasă, iar 24% ar vrea să nu mai fie bullying în şcoli.

Gazeta de Caraș-Severin urează tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!

Din aceeași categorie

Stați conectați

608FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: