Magica Balta crede în minuni!

Magica Balta crede în minuni!
Magica Balta crede în minuni! În această după amiază manșa retur a partidelor de baraj din liga a 3-a. La Caransebeș, pe terenul Balta Sărată, campioana județeană Magica, are de luat o revanșă după acel 1-4 din tur.

„Băltăreții”, în frunte cu Ion Feneș, pot demonstra azi la Caransebeș că sunt o echipă invincibilă pe teren propriu. Premizele unei victorii care să aducă, de ce nu (?!) și calificarea sunt multiple! Magica Balta are cea mai frumoasă galerie din toată zona gugulană și nu numai. Un model de fidelitate pentru culorile clubului. Au demonstrat-o peste tot, inclusiv la meciul direct cu Anina sau chiar la Hațeg.

Apoi, Magica are cel mai iscusit antrenor posibil. Ion Bica este un model de urmat și pentru alți tehnicieni. L-a ajutat mult experiența de la nivel de copii și juniori.

MagicaȘtiu Ioane, că este frustrant să știi totul despre jocul Retezatului Hațeg… iar în teren.. (of Doamne!!!) jucătorii proprii să nu se concentreze… să nu prindă „cadrul porții” atât pe ofensiv, cât mai ales pe defensiv (la un meci disputat în deplasare!!!).

Mai mult, pe „magicieni” i-a luat valul și au intrat în jocul hunedorenilor! Culmea este că antrenorul Bona i-a învins în tur pe gugulani grație „diagonalelor”. Asta chiar dacă nu i-a ieșit „schema” din prima! Știe „generalul apărării gugulane” Maria-Mare că unul din secretele hunedorenilor din vestiar, la ședința tehnică, au fost centrările înalte în careu pentru că „fundașii lor nu au joc de cap?!”. În retur, Măria-Mare ar trebuie să facă legea în ambele careuri. Pe defensiv să respingă toate mingile .. cu capul… iar pe ofensiv să înscrie cel puțin un gol (neapărat cu … capul!) din fază fixă. Cum vrea el… Din corner sau din lovitură liberă, la alegere. Stă în puterea lui.

Hai cu golurile…

Iar Dorian Nedelcea să o „bage în ațe”, mai ales acum la greu.. Să demonstreze că este atacant pur-sânge, care știe ce să facă cu mingea când este în marcaj! De la tine din picior, Bebe, astăzi nu vrem decât un gol… Din lovitură liberă și în vinclu. Pentru că așa merită Linki și ai lui…

Și nu în ultimul rând, Magica Caransebeș are jucători buni care pot face diferența. Un singur lucru trebuie să facă. Să fie atenți la finalizare, să se concentreze… Și să-și asculte „orbește” antrenorul…

Nu este greu… Trebuie doar multă muncă și ritm… Magica are exemplul … Sportului Studențesc…

Știu, jucători gugulani … veți spune că va fi foarte greu… Foarte greu le-a fost și lui „Didă” și lui Beny și lui „Linki” și lui Ion și lui Silviu. Au crezut în visul lor. Ei și-au făcut treaba. Unii cu finanțarea, alții cu suportul moral, altul cu alegerea lotului de jucători și altul cu munca administrativă cu forul județean și FRF. 

Citește și: Magica Caransebeș, echipa fenomen a Banatului Montan

Greu i-a fost și Sportului Studențesc pe 4 noiembrie 1987 la București. Sigur că se juca în Cupele Europene, dar asta este altă poveste! În dubla cu Brøndby, „studenții” s-au impus, cei drept dramatic… După un 0-3 în tur, a urmat returul la București. Și a fost 3-0 pentru Sportul, care s-a calificat cu 6-0 după executarea loviturilor de departajare.

Magica
Ei au putut… Trebuie să puteți și voi, magicienii băltăreți…

Și culmea, Brøndby era pe val. Cu viitoarele vedete daneze, cu „internaționalii”, Schmeichel, Kent Nielsen, Brian Laudrup și Kim Vilfort. Sportul Studențesc era teoretic în derivă. Își pierduseră liderii din teren. Gică Hagi era luat de Steaua București, iar golgeterul Sandu era transferat la Gloria Buzău.
Este cel mai bun exemplu că se poate… Stă în puterea voastră. Nu vorbim de nivelul fotbalistic, ci despre o lecție de dăruire totală! Magica nu este Sportul Studențesc și nici Retezatul Hațeg nu este Brøndby. Este povestea unor jucători considerați outsideri, dar care au crezut în visul lor…. Calificarea!!

Magica

CS Magica Balta Caransebeş – CSO Retezatul Hațeg

Baraj Liga 3. Data: 25 iunie 2022. Ora: 17:30. Stadion: CSS Balta Sărată (Caransebeş).
Arbitri: Chioran Marius Nechita (Floreşti – Cluj) – Suciu George (Câmpia Turzii), Mereș Robert (Cluj-Napoca).
Observator de arbitri: Trancă Ciprian (Timişoara).
Delegat de joc: Cătănescu Marian (Craiova).

Ion Bica: „ Ne jucăm șansa până la fluierul final. Am încredere în băieți”

„În fotbal s-au văzut multe… Multe rezultate au fost «întoarse». Aș vrea să cred că și la noi va fi la fel.… Ne jucăm șansa până la fluierul final. Exact cum ne-am jucat șansa și în campionat. Tot până la ultima etapă, până la ultimul fluier al arbitrului”
Am încredere în băieți. Într-o atitudine total diferită față de cea din tur. Avem o revanșă de luat în fața suporterilor caransebeșeni, în fața galeriei. Aceea care ne-a purtat în brate până aici…la baraj!” – Ion Bica

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: