Lumină pentru viitor în Valea Domanului

0
5
Arena sportivă din Valea Domanului este citadela fotbalului cărășan și poartă numele regretatului „Mircea Chivu”. Stadionul se află în administrarea primăriei municipiului Reșița. Una dintre obiectivele administrației publice locale este acela de a se investi mereu în stadionul reșițean. După lucrările de reconstrucție a suprafeței de joc, s-a trecut și la ridicarea unei instalații de nocturnă. Deocamdată pentru terenul sintetic, lucrările la nocturnă fiind demarate la mijlocul lunii august a acestui an. Nocturna este una profesională și este destinată antrenamentelor tuturor echipelor de juniori și seniori a clubului. Mai ales că în această perioada de toamnă-iarnă, ziua este mai mică ca durata decât noaptea.

Ieri seară, cu începere de la ora 19,00, prima serie de juniori s-a bucurat de primul antrenament pe nocturnă. La inaugurarea nocturnei au participat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, Cristian Bobar, coordonatorul clubului și Dan Alexa, antrenorul echipei de seniori a CSM Reșița.

foto: CSM Resita (facebook)
Ioan Popa: „Vorbim de o investiție făcută în timp record”

În cuvântul de deschidere, primarul Ioan Popa a precizat: „Sunt pași mici, mărunți, dar importanți. Am spus-o de la începutul primului mandat că mă concentrez pe educație și sănătate. Sportul este o parte a educației care a fost văduvită, din păcate, timp de 25 de ani în România. Rezultatele se văd… Foarte mulți copii sunt amotrici, grăsuți, chiar obezi la vârste fragede. Încurajez părinții să trimită copiii la sport, indiferent care. Fie că este vorba de fotbal, handbal, volei sau alte sporturi. Această facilitate de la teren este făcută mai mult din regie proprie și cu sprijinul unor sponsori despre care o să vă vorbească Cristian Bobar. S-au implicat colegii mei de la primărie, cu colegii de la secție, cu Daniel Călin … Iluminatul a fost făcut de o firmă din Reșița, ElectroEurostar. Lucrarea s-a făcut într-un timp record, o lună și jumătate. Beneficiarii sunt cei 250 de copii din cadrul centrului de copii și juniori al CSM Reșița, cu vârste de la 4-5 ani și până la juniori. De beneficiile nocturnei se vor bucura și jucătorii echipei de seniori pregătite de Dan Alexa, mai ales în perioada foarte caldă.”

foto: CSM Resita (facebook)
Citește și: CSM Reșița va avea gazon de Liga a I-a
Cristian Bobar: „Este o investiție de 40.000 de euro benefică pentru oraș și club”

Coordonatorul echipei dn Valea Domanului a precizat faptul că investiția în sine a fost de aproximativ 40.000 de euro și au avut loc lucrări în regie proprie.
Cristian Bobar a precizat: „Sunt bucuros că am reușit să facem această nocturnă. Este al doilea pas important după terenul de iarbă, care arată impecabil. Investiția se ridică undeva la 40.000 de euro. A fost sponsorizată de firma SC Power Electric, ledurile. Restul este în regie proprie, ne-am autogospodărit. Este un teren doar pentru antrenamente, dar este foarte eficientă investiția. Ziua este scurtă, iar șapte grupe de copii nu se pot programa doar în două ore. Centrul este pe drumul cel bun de la sosirea lui Călin Cheregi. Juniorii din grupele A, B și C se bat la primele locuri, iar Rimovecz, un produs al Centrului nostru, joacă  meci de meci la liga a III-a. Nocturna este o investiție benefică pentru oraș și clubul CSM”.

Lumină Dan Alexa
foto: Gazeta de Caras-Severin
Dan Alexa: „Este un lucru rar în România să faci parte dintr-un club care lucrează la infrastructură!”

Antrenorul principal al echipei de seniori, Dan Alexa, a vorbit despre faptul că ceea ce se întâmplă la CSM Reșița se poate vorbi de o excepție a strategiei de dezvoltare comparativ cu majoritatea cluburilor de fotbal.
„Mă bucur că fac parte dintr-un club care lucrează la infrastructură. Este un lucru rar în România, din păcate. Îi felicit pentru că s-a găsit finanțare și înțelegere, Este benefic pentru copiii Reșiței, pentru că de aici s-au scos fotbaliști mari pentru naționala României. Jucători de top care pe unde au fost și i-au lăsat amprenta. Lucrul acesta va atrage copii către fotbal. Am fost la echipe finanțate atât de patroni cât și de autorități publice și întotdeauna infrastructura este pusă undeva la spate. Eu îi felicit pentru că aceasta este calea corectă. Se vrea sport la Reșița și asta este foarte important”, a precizat Dan Alexa.

Ce urmează pentru fotbalul cărășan?

Despre obiectivele viitoare ne-a vorbit primarul Ioan Popa: „CNI urmează să demareze lucrările la „Arsenal”. Vom face un teren natural nou, cu tribune, vestiare și un teren sintetic nou. După ce „Arsenalul” va fi gata, probabil că vom demara și lucrările de modernizare a stadionului din Valea Domanului. Este un proiect nou de 11 milioane de euro depus la CNI. Este un proiect similar cu cel depus la Ploiești. Vorbim de un teren UEFA 3. Primul pas este însă finalizarea terenului Arsenal, după care vom demara modernizarea la cel din Valea Domanului. Trebuie găsită o soluție și pentru terenul „Gloria” care este foarte bine poziționat în Govândari”.

Lasă un răspuns