La Reșița se revitalizează patrimoniul cultural

0
5
Primăria Reșița, în parteneriat cu Euroland Banat și Centrul de Arte Rosk din Islanda își propun restaurarea monumentului istoric ”Școala Pittner”. Se dorește, astfel, refuncționalizarea acestuia printr-un proiect cu finanțare din granturi SEE 2014-2021, în cadrul programului RoCULTURA.
Restaurarea Școlii Pittner

Proiectul este denumit „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente Școala Pittner“. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 11 milioane de lei. Dintre aceștia,  80% sunt bani nerambursabili, restul fiind acoperit de solicitant şi parteneri. Termenul de scadență al implementării este 30 aprilie 2024.

Reșița - scoala pittner

Echipa de implementare este formată din reprezentanți ai primăriei. Au fost prezenți si arhitecții responsabili de proiectul tehnic: Ioana Mihăiescu, Mozoru Marius, profesor Moșoarcă Marius- specialist în construcții civile din partea Ministerului Culturii și reprezentanții partenerilor: Thora Karlsdottir – Centrul de Arte Rosk și Andrei Szabo – EurolandBanat.

Reșița - scoala pittner
foto: Deschide Reșița

Astfel, alături de reprezentanți ai societății civile și mass-media, s-a mai făcut un pas spre recuperarea unei clădiri-monument emblematic pentru istoria Reșiței. Școala Pittner a fost construită la mijlocul secolului XIX, are statut de monument. Este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice începând cu anul 2015.

 

Lasă un răspuns