15.7 C
Reșița
marți, mai 17, 2022

La Reșița se revitalizează patrimoniul cultural

Primăria Reșița, în parteneriat cu Euroland Banat și Centrul de Arte Rosk din Islanda își propun restaurarea monumentului istoric ”Școala Pittner”. Se dorește, astfel, refuncționalizarea acestuia printr-un proiect cu finanțare din granturi SEE 2014-2021, în cadrul programului RoCULTURA.
Restaurarea Școlii Pittner

Proiectul este denumit „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente Școala Pittner“. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 11 milioane de lei. Dintre aceștia,  80% sunt bani nerambursabili, restul fiind acoperit de solicitant şi parteneri. Termenul de scadență al implementării este 30 aprilie 2024.

Reșița - scoala pittner

Echipa de implementare este formată din reprezentanți ai primăriei. Au fost prezenți si arhitecții responsabili de proiectul tehnic: Ioana Mihăiescu, Mozoru Marius, profesor Moșoarcă Marius- specialist în construcții civile din partea Ministerului Culturii și reprezentanții partenerilor: Thora Karlsdottir – Centrul de Arte Rosk și Andrei Szabo – EurolandBanat.

Reșița - scoala pittner
foto: Deschide Reșița

Astfel, alături de reprezentanți ai societății civile și mass-media, s-a mai făcut un pas spre recuperarea unei clădiri-monument emblematic pentru istoria Reșiței. Școala Pittner a fost construită la mijlocul secolului XIX, are statut de monument. Este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice începând cu anul 2015.

 

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: