11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

La mulți ani jurnaliștilor!

Începând din anul 1991, la iniţiativa Organizaţiei „Reporteri fără frontiere” la 20 aprilie se sărbătorește Ziua Internaţională a Presei Libere.

sursa foto: CaleaEuropeana.ro

Ovidiu Rădoi, secretar general al PNL Caras-Severin și vicepreședintele Consiliului Județean a transmis un mesaj de felicitare în numele organizației liberale pe care o reprezintă: „Noi, liberalii, am susținut întotdeauna libera exprimare a jurnaliștilor. Imediat după 1990 PNL a susținut democratizarea presei, atunci audio-vizualul fiind încă un monopol de stat.Astăzi, la 30 de ani noțiunea de presă s-a amplificat, apărând noi mijloace de comunicare în masă prin globalizarea accesului la Internet. Astăzi fiecare dintre noi suntem puțin și jurnaliști putând să ne facem cunoscute opiniile pe rețelele de socializare, pe Facebook.
Să nu uităm însă că în lume, în țări cu regimuri autoritare încă unii jurnaliști sunt persecutați, îngrădiți în a se exprima. Au fost în lume și jurnaliști care au căzut victime ale unor acte teroriste.
Apreciem munca jurnaliștilor corecți, neutri care urmăresc informarea cetățenilor pe teme de interes public.
Le dorim jurnaliștilor succes în dificila dar frumoasa lor meserie.”
Organizaţia “Reporteri fără frontiere” militează de peste 30 de ani pentru libertatea presei şi a celei de exprimare în întreaga lume. La 3 mai, este sărbătorită ziua mondială a libertăţii presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993.

Din aceeași categorie

Stați conectați

369FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: