26.7 C
Reșița
vineri, iunie 18, 2021

La Băile Herculane s-a inaugurat Centrul Medical de Permanență Fix

Orașul Băile Herculane are de la începutul săptămânii trecute un Centru Medical de Permanență Fix care asigură măsurile de prim ajutor ale locuitorilor și turiștilor stațiunii cărășene.

Istoria Centrului Medical de Permanență Fix Băile Herculane a început în urmă cu doi ani de zile la inițiativa primarului Cristian Miclău care a inițiat diligențele pentru înființarea unei unități sanitare de primă urgență, toate acestea cu sprijinului Consiliului Local al orașului stațiune. Adminsitrația publică locală a orașului Băile Herculane a reabilitat clădirea fostei creșe de copii și a făcut achizițiile necesare dotării Centrului Medical de Permanență Fix, lucrările aferente fiind finalizate încă de anul trecut.

Ideea Centrului Medical de Permanență Fix la Băile Herculane este una care m-a preocupat mai demult și începând de luni 1 februarie 2021 am primit toate avizele și autorizația de funcționare. Până în prezent funcționa un centru al serviciului de ambulanță, unde nu se putea realiza nici un fel de tratament, erau preluate doar cazurile anunțate și transportate la Spitalul din Orșova. Serviciul de Ambulanță din oraș nu era dotat corespunzător pentru asemenea tip de intervenții, pe care le poate asigura un Centru Medical de Permanență Fix.

În prezent, se pot prelua cazurile de prim ajutor, se pot face tratamente medicale de primă intervenție, cum este cazul unui vaccin, a unui pansament, a unui drenaj medical, etc. Centru Medical este funcțional și are program non-stop, 24 de ore din 24, fiind deservit de către cinci medici și cinci asistente medicale care preiau toate urgențele. Total a fost gândit ca o unitate medicală de primire urgențe, cu medici din oraș și din zonă. Eu ca primar nu pot decât să mă bucur că s-a împlinit un vis al meu și s-a mai făcut un pas către îmbunătățirea calității vieții a locuitorilor orașului Băile Herculane”, ne-a precizat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

487FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: