Județul Caraș-Severin este promovat de MEAT la nivel național
Județul Caraș-Severin este promovat de MEAT la nivel național. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului te invită și anul acesta să continui călătoria de redescoperire a țării.
Pe pagina de socializare a ministerului #MEAT este prezentat județul Caraș-Severin, cu frumusețile lui naturale. Banatul de Munte este denumit „comoară milenară a României, locul unde trecutul și natura se întâlnesc armonios!
„Pentru început vă propunem fascinantul județ Caraș-Severin, o comoară milenară a României, unde trecutul și natura se întâlnesc armonios. De la Băile Herculane și Tincova, până la Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reșița și cele mai înalte vârfuri montane, aceste meleaguri te invită la o călătorie în timp și spațiu.
Află mai multe despre începuturile teatrului și cinematografiei, explorează stațiuni balneare antice și locuri de o frumusețe naturală remarcabilă.
Originile vestigiilor arheologice de la Băile Herculane și Tincova, se pierd în negura vremii.
Județul Caraș-Severin este al treilea ca mărime din țară. Predomină relieful muntos, județul Caraș-Severin este înconjurat de Munții Godeanu, Banatului, Cernei și Munții Țarcu. Cea mai mare altitudine, de 2291m o atinge Vârful Gugu din Munții Godeanu.
În Reșița, reședința de județ, puteți vizița Muzeul Locomotivelor cu Abur, unde se regăsesc aproape 20 de exponate. Cea mai importantă este locomotiva Resicza, deoarece a fost una dintre primele trei locomotive cu aburi din Europa de Sud-Est.
Cei care vor să facă o călătorie în trecut, pot vizita Muzeul Banatului Montan Reșița unde pot admira peste 70.000 de exponate, multe dintre ele datând din perioada romană.
Sau, dacă sunteți pasionați de arta cinematografiei, puteți vizita Muzeul Cineastului Amator, unde puteți observa aparatura, alături de tehnicile și procedeele care se foloseau odinioară pentru crearea peliculelor.
Tot în Caraș-Severin a fost construit primul edificiu al teatrului și spectacolului muzical din cultura românească din țară inaugurat în anul 1817 în orașul Oravița.
Pasionații de excursii în natură se pot bucura de o adevărată comoară ecoturistică în Caraș-Severin și pot vizita următoarele locații:
• Stațiunile Băile Herculane, care datează din anul 102 A.D., sunt considerate una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume. Se spune că au fost construite în cinstea lui Hercule, fiul lui Zeus. Apele termale de la Băile Herculane sunt renumite datorită proprietăților care îmbunătățesc calitatea vieții, de multe ori fiind asemănate cu Stațiunile Vichy și Mont Dore din Franța.