Jaro Marșalic: „Sincere felicitări tuturor asistenților medicali”

Jaro Marșalic: „Sincere felicitări tuturor asistenților medicali”
Jaro Marșalic: „Sincere felicitări tuturor asistenților medicali”. 

Ziua Internaţională a asistenţilor medicali (International Nurses Day) este marcată anual la 12 mai. Această dată reprezintă ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820). Aceasta a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra, în 1860.

Jaro Marșalic: „Asistenții medicali au misiunea nobilă de a pune pe primul plan sănătatea semenilor”

Deputatul PNL filiala Caraș-Severin, Jaro Marșalic, a transmis un mesaj de felicitare a breslei medicale sărbătorite astăzi. „Asistenții medicali au misiunea nobilă de a pune pe primul plan sănătatea semenilor. Meseria lor nu poate fi înlocuită.

Prezența lor nu poate fi substituită. În calitatea mea de medic doresc să le adresez gândurile mele bune, admirația și susținerea pentru tot ceea ce fac, astfel încât noi să fim bine! Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, le aduc sincere felicitări tuturor asistenților medicali profesionali activi din sistemul național de sănătate.”

Citește și: Jaro Marșalic: „Asistenții medicali își pun amprenta pe viețile oamenilor din jurul lor în fiecare zi

Tema din 2022 a acestei zile, stabilită de Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, este „Nurses: A Voice to Lead – Invest in Nursing and respect rights to secure global health”, făcând un apel pentru investiţia în asistenţa medicală şi respectarea drepturilor de securitate a sănătăţii globale, indică site-ul ICN, www.icn.ch.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: