11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Jandarmii montani au salvat viața unei turiste cehe!

Jandarmii montani cărășeni au mai dat odată dovada că principala lor misiune este salvarea turiștilor. Ieri după amiaza, la ora 18,00, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin s-a anunțat că o persoană se afla în stare de inconștiență în zona „Valea Lungă” din munții Cernei.

Echipajul de jandarmerie împreună cu cei de la Salvamont Băile Herculane s-au deplasat în zona indicată. Scopul misiunii a fost acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală.

jandarmii

Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată. Aici, jandarmii au găsit cinci cetățeni cehi, plecați de șase zile în drumeție pe traseele montane din județul nostru. La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie. Ca urmare a acestui fapt  s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane.

Citește și: 7000 de lei pentru o cursă prin pădure

Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator. „Vă mulțumesc din suflet ca ne-ați salvat!”, au spus turiștii cehi.

jandarmi

Recomandări ale jandarmilor montani

Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112. Trebuie să precizați următoarele informații: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: