Ion Bica: „Ne-am fi dorit o victorie de palmares pentru minunații suporteri! Ei sunt cei care au promovat cu adevărat în Liga a 3-a!”

Ion Bica: „Ne-am fi dorit o victorie de palmares pentru minunații suporteri! Ei sunt cei care au promovat cu adevărat în Liga a 3-a!”
Ion Bica: „Ne-am fi dorit o victorie de palmares pentru minunații suporteri! Ei sunt cei care au promovat cu adevărat în Liga a 3-a!” Cuvinte care spun totul despre dubla „băltăreților” cu Retezatul Hațeg. Magica Balta Caransebeș a obținut o remiză albă pe teren propriu la Caransebeș în meciul retur al barajului de promovare în liga a 3-a. Totul spre regretul antrenorului Ion Bica și al delegatului Silviu Neghină, care ar fi dorit să răsplătească eforturile minunatei galerii Magica Balta măcar cu o victorie de palmares.
O galerie de suporteri adevărați despre care Ion Bica spunea la finalul meciului retur de la Caransebeș: „Ne-am fi dorit măcar victorie de palmares în primul rând pentru minunații suporteri. Cei care ne-au însoțit peste tot. Ei sunt cei care au promovat cu adevărat în Liga a 3-a. Noi, echipa am câștigat campionatul, dar am ratat barajul!”
CS Magica Balta Caransebeş – CSO Retezatul Hațeg 0-0

Baraj Liga 3. Data: 25 iunie 2022. Ora: 17:30. Stadion: CSS Balta Sărată (Caransebeş). Arbitri: Chioran Marius Nechita (Floreşti – Cluj) – Suciu George (Câmpia Turzii), Mereș Robert (Cluj-Napoca).
Observator de arbitri: Trancă Ciprian (Timişoara).
Delegat de joc: Cătănescu Marian (Craiova).

Magica Balta (antrenor Ion Bica): Ruicu-Kozma – B. Dragomir (81, Stoichescu), Dănciulescu, Măria-Mare (53, Anghel), Dovlete – Feneș (cpt.), Drăgoi – Duțescu, M. Dragomir, Negrei – Nedelcea (66, Birtea).
Pe bancă: Văcărescu – Sorea, Benea, Dulamă, Clapon.
Cartonașe galbene: Dovlete, Feneș, Negrei, M. Dragomir, Anghel.
Retezatul Hațeg (antrenor Daniel Bona): Tonca – Ardeleanu, Țuligă, Matei, Lupulescu (87, A. Marcu) – Buzducea (87, Casian), Pițigoi (cpt.), Pușcă – R. Popa (55, Pau), Popesc, Gavriluți (63 Arcuși).
Pe bancă: Pașca – Demian, T. Marcu, Pastilă.
Cartonașe galbene: Buzducea, Bona (antrenor).

Prea multe nu se pot spune despre o partidă retur de baraj în care hunedorenii plecau cu prima șansă după rezultatul din tur. Acum o săptămână la Hateg, elevii lui Daniel Bona s-au impus cu scorul de 4-1. Pentru partida din retur, magicienii gugulani au sperat într-o minune divină venită pe fondul unui joc ultraofensiv și fără erori în apărare.

Ion

Gugulanii s-au pregătit pentru meci ca pentru o rugă veritabilă. S-a văzut de la o poștă experiența în organizare a lui Silviu Neghină pe care a acumulat-o la nivelul ligii a 2-a și a 3-a! Lovitura de începere a partidei a fost dată de către Ion Pleșa, ex-jucător la Foresta Caransebeș. Și cel care avea să fie autorul golului al victoriei cu 1-0 de la Caransebeș dintre Foresta locală și … Retezatul Hațeg.

Citește și: Magica Balta crede în minuni!

S-a întâmplat pe 10 iulie 1988 în manșa retur a barajului de promovare. Și atunci, ca și acum, Retezatul Hațeg s-a calificat grație victoriei de acasă. Pe 3 iulie 1988 i-a învins pe gugulani cu 2-0. Acum după 34 de ani, Hațegul s-a calificat grație acelui scor de 4-1. Un ecart care s-a dovedit liniștitor pentru hunedoreni.

Partidă de luptă, cu o remiză albă

Partida a fost una echilibrată, specifică unui scor nul. Elevii lui Daniel Bona au „țesut” o pânză de șapte jucători pe faza defensivă, cu marcaj foarte sever și care au ținut departe de buturile lui Tonca, potențialele atacuri gugulane.

Ion

Magica Balta a fost la înălțime… Galeria…Echipa a rămas datoare…

Superba galerie Magica Balta a fost omniprezentă, cu „Linchi” și Tobolea la timonă. A umplut toată tribuna I-a a stadionului Balta Sărată. Suporterii hunedoreni au venit și ei în număr mare la stadion, în jur de 100 și au ocupat un sector și jumătate al tribunei a doua.

Citește și: Magia gugulană nu a ținut la barajul de la Hațeg.. Poate în retur, la Balta Sărată…

Prima mare ocazie a partidei a venit în minutul 16, când Ardeleanu a centrat de pe dreapta pentru Ovidiu Popesc. Acesta a șutat în blocaj, dar balonul i-a revenit și Gavriluți, căzut la limita careului mic, a trimis pe lângă stâlpul din dreapta portarului Ruicu-Kozma. În replică, Georgian Dănciulecu a trimis o torpilă care s-a scurs puțin pe lângă poarta oaspeților. A urmat apoi șutul lui Buzducea de la distanță puțin peste poartă (30).

„Băltăreții” au intrat în jocul „zimbrilor”

Gugulanii au intrat din nou, ca și în meciul tur, în capcana jocului impus de hunedoreni. Aceea a unui joc de uzură, de luptă, cu atacuri ”tăiate” din fașă cu faulturi tactice la 40 de metri de propria poartă.

Măria-Mare, jucătorul remarcat de la amfitrioni

Ar fi de remarcat efortul supraomenesc a lui Măria-Mare care a făcut orice (și a reușit!) pentru a opri atacurile hunedorene. A fost primul la minge, a câștigat duelurile aeriene… Și asta chiar cu propriul sacrificiu. A trebuit să fie schimbat imediat după pauză. S-a accidentat în urma unei intervenții acrobatice cu care a oprit un potențial periculos atac al oaspeților.

Gugulanii au mai avut o ocazii bune prin Mihai Dragomir (54) și la lovitura liberă directă a lui Negrei (73). Hunedorenii au avut ocazii favorabile prin Gavriluți (60) sau Buzducea (86).

Ion

Una peste alta, o remiză muncită, dar prea puțin pentru minunații suporteri gugulani. Și încă o observație… Foarte multe cartonașe galbene primite de jucătorii gugulani. Unele obținute total aiurea din partea lor. Pe proteste gratuite sau chiar mici simulări „urlătoare” care nu l-au impresionat deloc pe arbitrul Chioran… Dimpotrivă…

După ce vor depăși mentalitatea de fotbal … amator, abia atunci Bogdan Dragomir și chiar Nedelcia vor reveni în atenția chibiților. Asta pentru că jucătorii gugulani au o revanșă de luat… Cea față de publicul gugulan și nu numai.
În prelungiri… 

Ion Bica (antrenor Caransebeș): „Când am preluat echipa în vara trecută am avut la dispoziție patru jucători. A trebuit să îmi fac un lot într-un timp foarte scurt. Despre baraj ce pot să zic, noi am încercat. Sperăm ca în scurt timp să ne așezăm la masă cu conducerea și să înțeleagă și ei că pentru performanță trebuie mai mulți jucători de valoare, pentru că noi avem foarte puțini.

La noi a fost foarte multă muncă, a fost ambiție. Am fost o adevărată familie și așa am ajuns să câștigăm campionatul, dar ca să joci la baraj și să ajungi în liga a treia este cu totul și cu totul altceva. Ne-am fi dorit măcar victorie de palmares în primul rând pentru minunații suporteri. Cei care ne-au însoțit peste tot.

„Ei sunt cei care au promovat cu adevărat în Liga a 3-a. Noi, echipa am ratat barajul. Ei la fiecare meci, indiferent de rezultatul obținut ne-au purtat pe brațe și au cântat: „Suntem mândrii de voi!” Repet, indiferent de rezultat. Îi aplaudăm și noi și le mulțumesc.

Ion

În lot avem doar trei jucători care au mai jucat meci de baraj. Restul sunt jucători tineri, nu au mai jucat în meciuri de baraj. Nu au experiență, au avut emoții. Toate acestea și-au pus amprenta asupra jocului lor! Sperăm să revenim la anul. Îi lipsește Caransebeșului o echipă de liga a 3-a. Caransebeș are nevoie de așa ceva! Avem pepinieră de copii și aici la Magica Balta și la CSȘ Caransebeș.

Ion

Eu sunt și la Școala Sportivă, am catedră acolo și pentru jucătorii de acolo ar fi un exemplu de urmat și un pas înainte către o echipă de liga a 3-a!

Citește și: Magica Caransebeș, echipa fenomen a Banatului Montan

Pe noi ne-a stimulat ceea ce s-a întâmplat la Progresul Ezeriș și la Voința Lupac. Cu precizarea că la cele două echipe au fost mult mai organizați din punct de vedere al lotului. Ei au plecat de la bun început cu ideea de a promova și au reușit. Noi am plecat cu ideea de a forma o echipă, de a juca de plăcere pentru public.

„Echipa este campioană județeană. Galeria Magica este deja în liga a 3-a!”

Au urmat rezultatele bune etapă de etapă și ne-am pus singuri acest obiectiv de a promova. Pot spune că am îndeplinit parțial obiectivul. Am luat campionatul, dar mă repet, barajul de promovare este cu totul și cu totul altceva! Dacă la meciurile de baraj nu au un lot mult mai valoros, nu poți să faci față contracandidatelor!”

Dan Bona: „ De luni încolo începem altă categorie la fotbal”

Dan Bona (antrenor Retezatul): „A fost o emulație de suporteri și aici la Caransebeș. Au fost prezenți la Caransebeș și sponsorul și domnul primar. Ne-am bucurat iarăși că am reușit să aducem oameni la teren. Și în tur au fost 1200 – 1300 de oameni, și aici a venit foarte multă lume de la Hațeg și ne-a susținut. După 4 – 1 în tur nu mă gândeam că vor veni atâția și le mulțumesc din suflet, și pentru meciul de acasă și pentru acuma.

Ion

Ce urmează sincer nu știu, m-am canalizat doar pe acest baraj. O să facem un program, trebuie să mai aducem câțiva jucători, în primul rând trebuie să găsim juniori, dar în seara aceasta momentan ne bucurăm de succes. De luni încolo începem altă categorie la fotbal.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: