Ioan Popa a rămas de unul singur!

Reșița n-a cunoscut transformare mai mare ca în ultimii patru ani decât în perioada în care blocurile au început să ia locul barăcilor de carton în care se înghesuiau muncitorii veniți de prin toată țară. Ioan Popa a venit în administrația publică hotărât să repete performanțele din mediul privat. La început, ideile și proiectele propuse de acesta le-au părut reșițenilor SF-uri. Obligați să se mulțumească până acum cu câteva panseluțe, cu bănci la fiecare scară și autobuze second hand, prea puțini au crezut în vorbele edilului-șef, un tip atât de diferit față de ceilalți primari de prin țară. În primii doi ani, Popa nu s-a bucurat de o simpatie deosebită. N-a trecut printre blocuri prea des, n-a pus prea multe jardiniere prin oraș, iar la Rugă n-a mai venit nimeni atât de cunoscut ca Lepa Brena.
Lucrurile s-au schimbat în a doua jumătate a mandatului. În primii doi ani, Popa și echipa lui lucraseră. Acum au apărut roadele. Proiecte de sute de milioane de euro. Nu vorbe, ci fapte. Proiecte aprobate, finanțate, multe dintre ele fiind deja în implementare. Proiecte mari, care schimbă orașul. O mulțime de șantiere sunt deschise astăzi, iar altele se deschid curând. Tramvai, străzi asfaltate de la un capăt la altul al orașului, mall, aquaparc, promenadă, tren rapid până la Timișoara și șosea de centură pentru acces rapid spre domeniul schiabil Semenic. Lista poate continua. Până și cu sportul i-a ieșit. A reinventat echipele de fotbal și handbal și le-a trimis în eșaloanele superioare.
Popa s-a mișcat atât de bine încât astăzi a rămas cam singur. Nu, nu l-au părăsit oamenii din echipa sa, a rămas cam singurul candidat pentru Primăria Reșița la alegerile locale de anul acesta. Mișcările lui Ioan Popa au fost descurajante pentru toate celelalte partide. Nimeni nu îndrăznește să-i fie contracandidat. Nici măcar PSD-ul n-a anunțat vreun candidat pentru Primăria Reșița. Cota de încredere și popularitate a lui Popa trece bine de 70 de procente, astfel că, practic, nu are adversar. Indiferent de nume, Popa obține o victorie zdrobitoare. Pentru că omul ăsta chiar a făcut mai mult decât sperau până și cei mai visători dintre reșițeni!

32 Replies to “Ioan Popa a rămas de unul singur!”

 1. Nelu Popa a reînviat speranțele celor care au părăsit județul Caraș Severin si s au mutat în Timiș, deoarece erau sătui de nepotism, șpăgi și nesimțirea angajaților de stat. În mod sigur, coloana și verticalitatea pe care a demonstrat o Nelu „Tăiețelul ” sunt ale unui om care știe și vrea sa reușească în tot ceea ce întreprinde.
  Mult succes domnule primar în tot ceea ce întreprinzi pentru reșițeni 🙂

  1. Nu este singur noi resitenii de bună credință suntem de parte a lui, dar oricum el face cât zece primar de care am avut parte de până acum! Felicitări!!!

  2. Ioan Popa e singurul care merita sa fie primar. A realizat pentru Resita mai multe decat toti ceilalti primari la un loc, in ultimii 30 de ani !
   Cei cinstiti si inteligenti, il vom vota cu tot dragul. ♥️

 2. Ar fi minunat daca ar scoate si parcarile private. E o prostie foarte mare. Bine pt primarie ca face bani dar pt cei care vin acasa la părinți in vizita nu au unde să parcheze pt ca toate sunt cu plata. Vi se pare normal sa ajung acasa si sa n am unde parca?

  1. Numai este nicio parcare cu plata în oras în afara celor pentru care se plătește impozit anual

  2. Practica asemanatoare …cu toata tara ! Noi cand mergem in Timisoara …oare unde mai gasim loc de parcare ?

  3. Mie la Timișoara mi-au ridicat mașina, am primit amenda in parcare după nici cinci minute, vi se pare normal?, Veniți de la Timișoara și respectați regulile!

 3. Felicitari domnule primar !Nu te-am votat im primul mandat pt caracterul tau si limbajul tau suburban dar acum m-ai convins si vei avea si votul meu si a mai multor apropiati.Respect Nelu Popa si imi cer scuze ca nu te-am votat.

 4. Felicitări! Ludovic ar trebui sa facă un „copy” pe ce a făcut nea Nelu și „paste” la nivelul lui și altă față ar avea România!

 5. Rar se intampla ca valoare sa-ti fie apreciata de catre adversar.Romanul nu-i obijnuit cu notiunea de fayr play.Totusi n-as crede ca cei rosii din PSD sa nu-si arate coltii in prag de alegeri si sa nu improstie cu noroi dupa cum le este doctrina. De-ar face-o de aceasta data ar fi niste neispraviti cu ochelari de cal deoarece rezultatele se vad. Adio si n-am cuvinte tovarasi criptocomunisti !

 6. :)))) mai jos decat atat poti sa te apleci mai jurnalist pupincurist..de cate ori ajung in resita am impresia ca ma teleportez in timp cateva zeci de ani cel putin de alte orase (valcea de ex) sa nu mai spun ca daca tranversez orasul vechi am impresia ca sint turist in kabul ori new delho, dar avem proiecte ce dracu :)))

  1. Da’ cine te pune sa-l „transversezi”???? Stai in Valcea sau in Kabul, daca acolo te simti acasa :))) Ia-ti si o carte de gramatica cu tine, o sa-ti foloseasca 😀

  2. Măi 🙂 tu sigur ești Mocioalcă ăla, roșu în cerul gurii 🙂 crapă inima în voi de necaz că nu aveți cu ce să-l atacați !!

  3. Așa a moștenit orașul exact cum spuneți, sumbru, dar pentru ce a făcut și va face zic că merită tot sprijinul și aplauzele noaste, numai dacă vă încăpățânați să nu vedeți, atunci nu veți vedea niciodată, așa sunt unii ca dvs

 7. Indiferent ce s-ar spune despre Ioan Popa,se vad rezultatele,ceea ce niciun primar in ultimii 30 de ani nu a realizat ! Intradevar,nu are contracandidat ! ,ii doresc mult succes ,lui, si echipei sale !

 8. Felicitari Resita, felicitari domnule primar! De fiecare data cand vin acasa vad orasul schimbat. Este pe drumul cel bun. Cu toate acestea – este necesar un efort sustinut, continuu. Nu am expunere in administratie publica dar sunt convins ca proiectele nu se implementeaza usor. Deci trebuie sa apreciem rezultatele dupa multi ani de stagnare. Pe domnule primar, l am vazut in aeoport de 2 ori: spre Belgia si Bucuresti. Astfel, inteleg ca exista interes in a atrage fonduri si investitii. Recunosc ca nu sunt la curent cu planul de dezvoltare – insa am inteles ca vom reveni la tramvaie. Din punctul meu de vedere este o eroare. Resita nu are nevoie de capacitate mare de transport in comun. Tramvaiele sunt foarte scumpe 2-3 mil eur. Solutia optima: trolleys…450 mii/bucata.:)

 9. Felicitări și multă SĂNĂTATE să poată duce la împlinire toate proectele începute de primarul NOSTRU … RESPECT !!!

 10. Este lăudabil tot ceea ce a făcut pentru centru, dar să nu uitați de cartierele mărginașe, și aici trăiesc reșițeni.

 11. Nu am înțeles exact…cred cå punctul dureros al resitenilor e lipsa locurilor de muncă…..s-au creat multe locuri de munca?…cu salarii acceptabile?…dacå e așa må mut înapoi de la Timisoara….!

 12. Dacă ar porni și economia, locuri de muncă, salarii decente, greu să rezolve primarul în 4 ani ceea ce s-a distrus cu „sprijinul” multor politicieni din 1990 încoace. Eu îi acord credit și multe reușite viitoare! De astfel de oameni are nevoie țara noastră, omul sfințește locul!

 13. Cred ca numele de POPA e predestinat a crea o noua fata a Resitei.Am avut un primar cu acest nume dar dv ,al doilea POPA,il depasiti cu mult.Cuvintele sunt prea sarace ptr. a va aduce laude,Sa fiti sanatos sa puteti duce greul acestui oras decazut din locul care i se cuvenea,sunt convinsa ca puteti si stiti sa va faceti auzit acolo unde trebuie.Aveti votul meu si al tuturor prietenilor mei.SUCCES.

 14. Cred că important este ce s-a făcut pentru oraș , pentru oameni , mai puțin vorbele , pot fi frumoase și lipsite de adevăr sau mai pe înțelesul tuturor …. Bafta Nelu Popa și ….la mai mare !!!!!

 15. Voi vota fara ezitare Nelu Popa ,nici un primar post decembrist nu a facut el si echipa domnie sale ,felicitari !

 16. Felicitări! Jos pălăria pentru acest om ,care a avut ceva de luptat până a reușit să dobândească încrederea reșițenilor.
  Din păcate nu mai locuiesc în Reșița dar tare mă bucur când văd că —> Reșița “prinde culoare “.👍
  Felicitări !Felicitări echipei domnului Ioan Popa.Respect 👍

 17. Apreciez realizarile d-lui primar si sunt inbucuratoare, doar ii cer sa fie foarte atent la calitatea lucrarilor. Sunt multi bani alocati si e pacvat sa fie irositi degeaba. Nu vreau ca doar imaginea de sus sa ne fure privirea, ci sa pot pasi in siguranta pe noile pasaje pietonale, fara a risca sa ma accidentez. In rest mult succes si sa ne auzim numai de bine.

 18. Când am citit titlul, m-am speriat. Când am ajuns la final, m-am liniștit. Sper ca proiectele enumerate să se concretizeze cât mai curând.

 19. De nu mergeți la Consiliul Județean? Impactul și competența dv ar fi mai utila in sistemul integrat al administrației județene !Așa,superlativul Reșița la realizări este disipat in marea județului.

 20. Domnule primar al Resitei, ingrijeste-te te rog si de locurile de munca ale resitenilor !!! De exemplu U.C.M. Resita este la pamant. Uzina fanion a orasului !!!! Nu putem da cu piciorul in atatia ani de traditie muncitoreasca si inginereasca.

Lasă un răspuns