Întors acasă la Anina, poetul George Lână a lansat două volume bilingve de versuri

Întors acasă la Anina, poetul George Lână a lansat două volume bilingve de versuri

La Centrul Cultural Muzeistic din Anina, poetul George Lână a lansat două volume bilingve de versuri «Spațiul dintre două secunde / The space between two seconds» și «Topire la rece/Cold melting».

Pe lângă poetul George Lână, amfitrionii întâlnirii au fost primarul orașului Anina, Gheorghe Românu și poetul Iacob Roman.

„Evenimentul face parte din programul Cenaclului Anina al Casei de Cultură din care face parte și poetul George Lână, care a copilărit la Anina”, a precizat Marian Mesinschi, directorul Casei de Cultură și al Centrului Cultural Muzeistic Anina. 

Date biografice despre autor:

George Lână – pseudonimul lui Ghiorghiţă Lână. 

S-a născut la 17 octombrie 1954 în Timişoara. Este fiul lui Gheorghe, subofițer MAN, originar din Moldova si al Victoriei (născuta Moldovan) originara din Bistrita-Nasaud. muncitoare. A absolvit Liceul Teoretic din Anina – secția Real (1973) si Institutul Agronomic din Timisoara. Facultatea de Agronomie (1979).

A frecventat cenaclurile „George Coșbuc” din Bistrița, „Semenicul” din Reșița, „Mirabila sămînţă” și „Pavel Dan” din Timisoara. 

În perioada 1979-1988 este (cu intermitențe) șef de fermă și inginer-șef la diverse CAP-uri din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Timișoara.

După Revoluția din Decembrie 1989 s-a numărat printre fondatorii societății „Timișoara” și ai ziarului „Timișoara”, unde a lucrat ca redactor. În 1996 a devenit redactor sef al cotidianului „Actualitatea cărășană” din Reșița. A debutat publicistic în revista timișoreana „Forum studentesc” (1979). A debutat editorial cu volumul Spatiul dintre două secunde (Ed. Marineasa, 1994). Colaboreaza la revistele: „Forum studentesc”, „Semenicul”, „Orizont” și la presa locală.

A mai publicat volumele: Bariera de la Voiteni (Ed. Marineasa, 1997) si in apararea mea (Ed. Marineasa, 1999). Este prezent in antologia Zona. Prozatori si poeti timisoreni din anii ’80 si ’90 (Ed. Marineasa, 1997). Este detinatorul premiului revistei „Transilvania” la Festivalul „Tudor Arghezi” (Tirgu Jiu, 1983). In prezent autorul este consilier în domeniul difuzării de presă și carte la S.C. „Inventiv Group” Timisoara.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns