Începe producția de gaze naturale

Începe producția de gaze naturale
Începe producția de gaze naturale. Premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă: „Începerea producției de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil&Gas, este un moment istoric pentru industria energetică din România, fiind vorba despre primul proiect de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani!

Proiectul care a fost inaugurat astăzi va genera un miliard de metri cubi de gaz metan anual, ceea ce înseamnă că producția internă va crește și va putea asigura aproximativ 90% din necesarul de consum al României. Este un proiect important, o investiție semnificativă și o tehnologie de ultimă generație.

România mai are la dispoziție și zăcământul recent descoperit la Caragele, în județul Buzău, care reprezintă cea mai mare resursă de gaz metan descoperită în ultimii 30 de ani în România. Avem, totodată, în plan construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare mici (SMR) și creșterea ponderii energiei regenerabile, pentru ca România să devină independentă energetic și un furnizor important în regiune.”

Citește și : Achiziții comune de gaze naturale

„Mă simt mândru și onorat să fiu azi aici la cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani în domeniul extracției din Marea Neagră. Sper să avem cât mai multe investiții în perioada următoare. Admir răbdarea și tenacitatea companiei Black Sea Oil& Gas că a așteptat 8 ani o lege offshore”, a declarat și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Nicolae Ciucă participă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la ceremonia de începere a producției de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

sursa: gov.ro 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: