17.7 C
Reșița
marți, mai 17, 2022

Fosta Casă a Pionierului din Oravița va fi reabilitată

Noul an începe cu o veste bună pentru orăvițeni. Clădirea care este cunoscută de localnici sub denumirea de Casa Pionerului sau fostul Gimnaziu de fete Regina Maria intră în reabilitare.

Proiectul, în  valoare de 4.522.690,02 lei, vizează modernizarea clădirii și transformarea sa în săli de curs pentru elevii din ciclul primar ai Liceului Teoretic ,,General Dragalina”.

Au început lucrările de restaurare a  clădirii Casei Tineretului, fostul Gimnaziu de fete , «Regina Maria »  cu destinația desfășurării cursurilor pentru elevii ciclului primar ai Liceului Teoretic «General Dragalina » fiind un proiect ce răspunde nevoii de reorganizare a activității didactice la liceul orăvițean. Pentru elevii ciclului primar, desfășurarea cursurilor într-o clădire nouă, cu spațiu de joacă special amenajat și adaptat particularităților de vârstă ale acestora, fără a mai fi nevoiți să împartă mediul școlar cu liceenii, reprezintă o soluție benefică și necesară”, este anunțul făcut de șeful administrației locale, primarul Dumitru Ursu.

Pentru elevii ciclului liceal, mutarea celor mici într-o altă locație înseamnă un prim pas spre înființarea de noi spatii destinate bunului mers al activității didactice din orașul de pe Valea Carașului.

Pentru orăvițeni, existența unei clădiri de sine stătătoare destinate copiilor din partea de sus a orașului ar însemna o reînființare a Școlii cu clasele I-VIII nr. 2, una dintre cele mai valoroase unități de învățământ orăvițene din trecut, dispărute în 2006, odată cu arondarea acesteia și mutarea elevilor ciclului primar și gimnazial în clădirea liceului.

Restaurarea Casei Tineretului este o dovadă că pentru administrația publică locală școlile orăvițene au rămas o prioritate, continuând să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean,  așa cum am făcut-o și prin reabilitarea, dotarea și modernizarea sălii de sport, a terenului de sport, a bibliotecii liceului, a sălii de festivități și a laboratorului de informatică”, a conchis primarul Ursu.

Citește și: Noua piață agroalimentară din Oravița va fi inaugurată pe 11 decembrie

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: