Elevii nu vor intra în prima vacanță de anul viitor în același timp

Elevii nu vor intra în prima vacanță de anul viitor în același timp
Elevii nu vor intra în prima vacanță de anul viitor în același timp. Vacanța din februarie trebuie stabilită până la sfârșitul acestei luni; potrivit ministrului educației.

După cum s-a stabilit în aprilie, structura anului școlar 2022-2023 se modifică radical; semestrele fiind înlocuite de cinci module de învățare; iar săptămâna din februarie în care elevii vor fi în vacanța urmând să fie stabilită în fiecare județ în parte. Mai exact, după cum a spus recent ministrul educației, până la sfârșitul acestei luni; inspectoratele școlare vor trebui să stabilească în ce săptămână din februarie intră elevii din respectivul județ în vacanță.

Ordinul ministrului educației nr. 3.505/2022, apărut în aprilie, stabilește structura anului școlar 2022-2023. Pe lângă înlocuirea celor două semestre existente în prezent cu cinci module de învățare, ordinul mai stabilește și că elevii nu vor intra în vacanța din februarie în același timp, inspectoratele școlare județene fiind cele care vor trebui să stabilească exact săptămâna de vacanță.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, inspectoratele școlare vor trebui să decidă, până pe 30 mai, prin consultare cu elevii și părinții acestora, în ce săptămână din februarie va fi vacanță. În acea dată, inspectoratele școlare județene vor trebui să anunțe decizia.

Citește și : Părintele are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere

“Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, prin consultare cu toți cei implicați în educație, până la finalul acestei luni și anunțată în așa fel încât să se știe încă din luna mai 2022 când va fi vacanța în luna februarie 2023”, potrivit ministrului.

Vacanța va trebui stabilită în intervalul 6-26 februarie 2023, adică în a doua, a treia sau a patra săptămână a acelei luni.

Măsura a fost gândită pentru a reduce presiunea pe locațiile turistice și rețeaua rutieră, astfel încât cât mai mulți copii să poată beneficia de sporturi de iarnă și să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: