-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Elevii de gimnaziu şi liceu au început azi școala. Semestrul al II-lea începe din 17 ianuarie

Elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal se întorc la cursuri după vacanţa de iarnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022. Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a încep școala pe 3 ianuarie. Ei au avut cea mai scurtă vacanță de iarnă.

Acest lucru se datorează faptului că elevii de gimnaziu mai au de recuperat cele două săptămâni. Acelea pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza pandemiei. Așadar, prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022. Următoarea săptămână recuperată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada “Școlii Altfel”.

Elevii de gimnaziu şi liceu. O altă școală din Reșița

Elevii de gimnaziu revin la școală pentru două săptămâni tot în semestrul I. Pe structura inițială a anului școlar 2021-2022, ar fi trebuit să reia cursurile în semestrul al II-lea, în ianuarie. Între semestrul I și al II-lea este în acest an doar un weekend – 15-16 ianuarie. Nici aici nu mai există, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Citește și: Vacanța e la final! Sunteți pregătiți pentru un nou început de an școlar? Polițiștii sunt!

Elevii de liceu, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a/a XIII-a, încep școala pe 3 ianuarie 2022, la fel ca cei de gimnaziu. Aceștia revin la cursuri pentru două săptămâni în care vor fi încheiate mediile, cel mai probabil, după care trec și ei în semestrul al II-lea din 17 ianuarie.
Pentru gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri: 3 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – fără vacanță școlară. Prin comparație, perioada aceasta este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă.
Elevii din învățământul profesional și postliceal încep și ei școala tot pe 3 ianuarie.

foto: edupedu.ro 

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: