13.7 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Echipele din Caraș au “picat” într-o serie accesibilă

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat componența nominală a seriilor ligii a 3-a, ediția 2021/2022. Toate cele trei reprezentante ale Caraș-Severinului, CSM Reșița, ACS Progresul Ezeriș și AFC Voința Lupac fac parte din seria a VII-a.

Celelalte colege de serie ale echipelor cărășene sunt: CSA Aurul Brad, ACS Viitorul Șimian, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, CSM Deva, CS Gilortul Târgu Cărbunești, CSM Jiul Petroșani și ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

ligii a 3-a

Seria a VII-a este una accesibilă CSM-ului reșițean

Specialiștii în domeniu consideră că seria a VII-a este una accesibilă, în special pentru CSM Reșița. Echipa din Valea Domanului are obiectiv ferm revenirea în liga a II-a.
Raționamentul specialiștilor se bazează pe faptul că echipele arădene și timișene cu pretenții fac parte in corpore din seria a VIII-a. Referirea directă se face la Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, CSC Dumbrăvița, Poli Timișoara. Asta în timp ce altă echipă cu ambiții mari de promovare FC Hunedoara este componentă a seriei a IX-a, una ardelenească.

Citește și: Un loc pentru Liga a III-a: Caraş-Severin, Arad şi Gorj!

Liga a III-a va fi organizată pe trei faze

Liga a III-a ediția 2021/2022 este organizată pe trei faze. În faza a I-a are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur. 
În faza a II-a în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. 

În Faza a III-a vor participa primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj.
Cele două echipe calificate din seria a 7-a vor întâlni în faza a III-a, alte două adversare din seria a 8-a, cu echipe din Timiș și Arad. Vor fi adversare în semifinalele meciurilor de baraj echipele de pe locul 1 seria 7 cu locul 2 seria 8, respectiv locul 1 seria 8 cu locul 2 seria 7.
În runda finală învingătoarele partidelor de mai sus vor disputa o finală în manșă dublă. Este în fapt una dintre cele cinci finale ale Ligii a III-a care va decide echipele promovate în liga a II-a.
De reținut că pe acest țintar, CSM Reșița nu va întâlni în finală puternica echipă FC Hunedoara.

Le dorim succes de pe acum celor trei echipe ale Banatului Montan și fiecare dintre ale să-și atingă obiectivul stabilit pentru ediția de campionat 2021/2022. Aceasta va debuta pe 28 august!

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: