Dumitru Rujan: ”Compania Națională de Investiții își va extinde portofoliul de lucrări realizate”
„Compania Națională de Investiții” – S.A. realizează obiective de investiții din domeniul construcțiilor menite să asigure dezvoltarea economică și socială a țării prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea economiei pe plan local și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor. Obiectivul asumat prin Programul de guvernare este realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și inclusive bazate pe o susținere a sectorului de construcții în domeniile sănătății, învățământului și infrastructurii rutiere. Dezvoltarea economică din mediu rural, a satelor și comunelor nu este acceași cu cea de la nivelul orașelor și municipiilor, decalajele între acestea fiind în continuare semnificative. Acest lucru implică realocarea fondurilor având în vedere obiectivele publice disponibile către comune și sate cu potențial financiar mai redus, ținând cont de faptul că, potrivit statisticilor, în ultimii ani dezvoltarea economică în mediul rural rămâne în continuare deficitară din acest punct de vedere comparativ cu mediul urban.
Dumitru Rujan este deputat PNL de Caraș-Severin în Parlamentul României și a precizat faptul că recent Camera Deputaților a adoptat cu 306 voturi ”pentru” Ordonața de Urgență a Guvernului nr. 95/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții „C.N.I.” – S.A.
„Astfel, CNI își va extinde portofoliul de lucrări realizate, fiind introduse amendamente pentru investiții la:
– unități și instituții de învățământ de stat: imobile destinate procesului educațional și de cercetare, spații cu destinația cămine și cantine, imobile destinate activităților cultural-sportive;
– alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor: orice tip de construcții care se realizează pentru satisfacerea nevoilor materiale și spirituale ale comunităților locale, inclusiv la nivel național;
– drumuri de interes local și drumuri de interes județean;
– fose septice;
– microstații de epurare;
– sisteme de alimentare cu apă și canalizare care cuprind, de regulă, următoarele componente: captări, aducțiuni, stații de tratare, stații de pompare cu sau fără hidrofor, rezervoare de înmagazinare, rețele de transport și distribuție și branșamente, până la punctul de delimitare a proprietății”, a precizat Dumitru Rujan pe propia pagină de socializare.