Dumitru Rujan: „Bugetul pe anul 2021 pune bazele unei creșteri economice solide și sănătoase”

Bugetul de stat pe anul 2021 a fost construit de guvernul condus de premierul PNL Florin Cîțu, pe baze sănătoase, iar principalul obiectiv constă în impulsionarea economiei pentru reluarea creșterii economice, cu rezultate directe în creșterea nivelului de trai al românilor.

Guvernul a adoptat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021, iar în zilele următoare alături de colegii din parlament vom da un vot favorabil adoptării, în forma propusă de Executiv.

Românii trebuie să știe că bugetul pe 2021 prevede cea mai mare alocare din istorie pentru investiții: 5.5% din PIB, adică 62 de miliarde de lei. Bugetul a fost construit pe aceeași filosofie ca și anul trecut, când investițiile au fost de 52 de miliarde de lei. Alocarea este cu 8.3 miliarde mai mult decât în 2020 când de asemenea am avut alocări record pentru investiții. Estimarea este că în 2021 creșterea economică va fi de 4,3%, care poate ajunge chiar la 5% cu o executare corectă a bugetului. Am încredere că anul acesta economia României va avea o creștere solidă și sănătoasă”, a precizat Dumitru Rujan, deputatul Partidului Național Liberal, filiala Caraș-Severin.

Lasă un răspuns