Dintre 136 de autovehicule înmatriculate în alte state verificate de „rutiera cărășeană”, la 65 s-au aplicat amenzi

ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA AUTOVEHICULELOR ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri cărășeni au desfășurat acțiuni punctuale pentru verificarea modului de respectare a normelor legale de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state, în urma abaterilor constatate fiind aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale.

foto. promotor.ro

Astfel, în perioada 17-21 februarie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere, polițiștii au urmărit cu precădere, creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state, verificarea legalității documentelor prezentate și modul de respectare de către aceștia a măsurilor stabilite pentru prevenirea răspândirii Sars-CoV-2.

În această perioadă, au fost verificate 1.093 de autovehicule, dintre care 136 înmatriculate în alte state.

Pentru abaterile săvârșite au fost aplicate 805 sancțiuni contravenționale, 65 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

De asemenea, au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare, 10 dintre acestea pentru nerespectarea obligației de efectuare a verificării tehnice periodice a autovehiculelor și 3 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. În aceeași perioadă, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„Tot pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor, în urma cărora au fost reținute 11 permise de conducere, iar 8 pietoni au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise. Acțiunile polițiștilor pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ continuă și în perioada următoare”, a precizat inspector principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns