Deputații PNL filiala Caraș-Severin susțin demersurile Ministerului Dezvoltării pentru aprobarea Planului de Investiții „Anghel Saligny”

0
3
Deputații PNL filiala Caraș-Severin, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic susțin demersurile Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Acesta a supus consultării publice ordinul pentru aprobarea “Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții:
Vor fi alocate cel puțin 140 de milioane de lei pentru fiecare județ, 4 milioane pentru fiecare comună și 7 milioane de lei pentru fiecare oraș. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reședințele de județ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reședință de județ – 43 de milioane de lei.
Potrivit indicatorilor minimali, prin Program vor fi finanțate 12.000 km de rețele de alimentare cu apă și canalizare construite/extinse, 700.000 de branșamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcția sau modernizarea a 2.000 km de drumuri județene și variante ocolitoare și 3.000 km de drumuri comunale.
Sursa foto: Google

Lasă un răspuns