Deniss Dodoi: „Jocul echipei contează, nu statistica personală!”

Deniss Dodoi: „Jocul echipei contează, nu statistica personală!”

Deniss Dodoi: „Jocul echipei contează, nu statistica personală!” La cuvânt cu unul dintre golgeterii ligii a IV-a Caraș-Severin.

La finele campionatului Ligii a IV-a Caraș-Severin, atacantul Dennis Dodoi de la CS Moldova Nouă a terminat la egalitate în topul puncherilor alături de Adrian Neagu, omul bun la toate al celor de la Slatina-Timiș.
DENISS DODOI
S-a născut în 22 septembrie 1988, la Moldova Nouă.
A început fotbalul la 6 ani la Dunărea Moldova Nouă, sub îndrumarea antrenorului Constantin Tismănariu. La 12 ani s-a transferat la CSM Reşiţa (antrenori Ion Atodiresei). La 16 ani a ajuns la FC Şcolar Reşiţa (grupa de 88, antrenor Gheorghe Lupu), cu care peste un an a obţinut locul III național la Bacău. La 17 ani a debutat la seniorii lui FCM Reşiţa (antrenor Alexandru Pelici), la partida de la ISC Turda, scor 0-1. Ca junior a fost golgeter în fiecare an, cu o medie de 20 de goluri marcate.
La 18 ani a semnat primul contract pe trei ani cu FCM Reşiţa, pe atunci divizionară B. A urmat fuziunea cu Poli AEK (antrenor Balaur, Leo Doană, Gheorghe Lupu și Petre Panescu). În ediţia 2008-2009 a devenit căpitanul şi golgeterul lui FCM Reşiţa (a marcat 5 goluri în 5 meciuri!).
La 21 de ani s-a întors pe meleagurile natale la FC Moldo-Forest Moldova Nouă (antrenor Relu Seculici).
A mai jucat, fiind împrumutat de patronul echipei forestiere, Gicu Țugui, la AS Berzasca (30.08.2013 – 30.06.2015) și CS Moldova Nouă (17.10.2014 -30.06.2015). Din 01 septembrie 2016 devine jucătorul definitiv al celor de la CS Moldova Nouă.
Este atacant.
Căsătorit, tată a doi copii.
Rep. : Dennis, care este cea mai frumoasă amintire a ta din fotbal?
D.D. : Sunt mai multe. Prima este cea de la 6 ani, când tatăl meu Valeriu m-a condus de mână la grupa de copii de la Dunărea Moldova Nouă a domnului Constantin Tismănariu.
Al doilea moment deosebit a fost când am ajuns la Reşiţa, la CSM, unde am lucrat cu domnul Atodiresei, căruia îi port un respect deosebit. Practic ca jucător m-a format dumnealui şi tot ce a decurs de aici încolo a fost în mare parte meritul dumnealui. Domnul Atodiresei m-a învăţat ABC-ul fotbalului: demarcajul, cum să fiu mai eficient în gura porţii, practic tot ce aveam să folosesc mai târziu. Din toate acestea a rezultat faptul că am fost și golgeterul echipei an de an.
Al treilea moment al carierei mele a fost la 18 ani… aveam deja drept de semnătură pe contract şi am semnat primul meu contract de jucător profesionist pe o perioadă de trei ani cu FCM Reşiţa. Nu a fost vreo sumă astronomică, nu m-a interesat în mod special banii, iubesc prea mult fotbalul şi cel mai mult în compensaţie, contează nivelul cât mai ridicat la care evoluezi ca fotbalist. De acestă perioadă îmi aduc aminte cu cea mai mare plăcere, pentru că era deja vorba de divizia B. Era în 2005-2006 şi mi-am dorit foarte mult să reuşim cu FCM Reşiţa şi să ajungem cât mai sus.
Am avut ocazia să lucrez cu domnul Alexandru Pelici şi am văzut ce înseamnă profesionalismul. La divizia B am şi o amintire foarte frumoasă, şi-n ultima etapă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 2-2, am marcat un gol, cu un voleu de la 7 metri, pe colţul lung şi am dat o pasă de gol.
Rep.: Câte meciuri ai jucat la FCM Reşiţa în liga a doua?
D.D. : Să ştiţi că nu am ţinut o statistică. M-am antrenat să dau goluri şi să-mi ajut echipa.
Rep. : Dar cum a fost în divizia C? FCM Reşiţa era o echipă de juniori, cu Leo Doană antrenor, dar tu ai fost un „veteran jupân” printre ei! Ai fost golgeterul şi căpitanul echipei!
D.D. : Da, şi-n ciuda rezultatelor şi a condiţiilor total vitrege, a fost o perioadă frumoasă pentru mine. Am avut o medie bună de goluri marcate. Rămâne însă regretul în suflet că aceea echipă de copii s-a desfiinţat! Dar ca să vedeţi, chiar şi aşa au existat momente de fotbal bun. Speranțele echipei se legau de Ciorăscu, Dömöndi, Suru, Guia, Dodoi. Eram o echipă de copii, jucam din entuziasm şi acest lucru ne-a costat de multe ori şi am pierdut multe meciuri pe final! Pot spune că echipa s-a destrămat, exact când am prins şi noi ceva curaj şi experienţă!
Citește și: Portret de campioană… CS Moldova Nouă
Rep. : În septembrie 2008, FCM Reşiţa a aruncat prosopul şi te-ai întors acasă la Moldova Nouă. Acasă erai în liga a patra, dar cu o carte de vizită mult mai bogată!
D.D. : În sufletul meu, Reşiţa rămâne mereu şi este echipa pentru care eram dispus să vin pe jos de la Moldova Nouă. Şi nu sunt vorbe mari! După desființarea FCM-ului am decis să revin acasă. Au apărut alte oportunități în plan personal și am decis să mă întorc acasă. Erau tratative concrete cu CFR Timişoara, Gloria Arad și Naţional Sebiş, însă a apărut și o accidentare tocmai când returul a bătut la ușă. Cei de la Moldo-Forest au aflat toată povestea… De exemplu, nea Rică Seculici cu răbdarea lui celebră a ştiut să aleagă şi momentul în care m-a convins, cu argumente solide, să revin la fotbal. Am jucat o perioadă de 3-4 ani și am renunțat la fotbal.
Rep.: Ce te-a determinat să revii la echipa orașului Moldova Nouă?
D.D. : Eu am revenit în 2016 la Moldova Nouă, dar a urmat o perioadă de pauză până în 2021. Campionatul acesta este practic primul cu revenire integrală ca să spun așa. Am revenit datorită colectivului, a grupului de prieteni, Șata și Silviu Nicolici, Roger Țuțulan și ceilalți colegi de generație și chiar a celor mai tineri… A contat și faptul că am fost dorit în conducerea clubului alături de Marcel Străinescu. Împreună cu domnul Daniel Țițirigă spun eu, facem o treabă bună la echipă per ansamblu. Primăria orașului Moldova Nouă este finanțatorul echipei și sprijină fotbalul atât la nivel de seniori cât și cel juvenil.

Deniss Dodoi:

Rep.: Se vede o schimbare de maturitate la tine de când ești și conducător la echipă. Ești foarte grijuliu cu tineretul și te lupți pentru echipa ta. Ești golgeterul echipei cu 39 de goluri. Care meci a fost cel mai frumos pentru tine?
D.D. : Nu pot numi o partidă anume. Am avut multe meciuri în care am jucat bine, am dat și goluri multe, dar altele în care am ajutat echipa să câștige. La un asemenea nivel, jocul contează, nu statistica personală.

Deniss Dodoi:

Rep.: CS Moldova Nouă a terminat campionatul pe locul 7. Cum caracterizezi această poziție?
D.D. : Sincer, suntem o echipă de primele patru locuri. Meritam să fim mai sus. La liga a IV-a există această oscilație de lot între partidele de acasă și cele din deplasare.
Rep.: Care sunt perspectivele de dezvoltare a echipei orașului Moldova Nouă?
D.D. : Avem foarte mulți juniori la echipe ale clubului, deci viitorul este practic asigurat. Ei trebuie să facă pasul decisiv către echipa de seniori încă din juniorat și să ne ajute să ducem echipa acolo sus. Sunt semne că lucrurile merg în direcția bună. Vin din urmă juniorii U15, o generație talentată și care știe ce vrea. Echipa a terminat campionatul Liga Elitelor U15 pe locul trei în seria 11 după Poli și Ripensia Timișoara, dar înaintea celor de la Juventus Timișoara și CSM Reșița. Moldova Nouă are viitor, mai ales pe profilul de mijlocaș și fundași, unde pot spune că este inflație. Pe profilul meu sunt Valentin Seifula, Bogdan Orleanu, Adrian Lingurar și mulți alții de la juniori.
Rep.: Momentul de pauză fotbalistică a apărut datorită faptului că tu ești împlinit în plan familiar… Ai devenit tatăl a doi copii frumoși…
D.D. : Da, sunt căsătorit de 14 ani. Am și doi copii, Marcus (4 ani) și Dario (2 ani)… Sunt încă micuți, dar sper să se îndrepte către sport, în special către fotbal.

Deniss Dodoi:

Rep.: Moldova Nouă are și un președinte de club de înaltă ținută. Un om de cuvânt și care a avut mereu numai cuvinte de laudă pentru ceea ce se faci la echipă!
D.D. : Știu, nea „Țiți” este trup și suflet pentru generația de copii și nu numai. Nici nu știți cât l-a bucurat de mult calificarea copiilor la grupa de Elite U15. Apoi ne felicită după fiecare meci când aude că am jucat cu mulți juniori în teren la echipa de seniori. De multe ori, după meciurile din deplasare prima întrebare este cu câți juniori am evoluat și apoi ne întreabă de rezultat. Un loc bun este și cel al juniorilor U17, locul 3 pe zona Oravița. Mai ales că sunt mulți juniori sunt trimiși la echipa de seniori de către Nicolae Tismănariu și Roger Țuțulan.

Lasă un răspuns