22.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Denis Răzvan Radu, gugulanul din Naționala U19 a României

Denis Răzvan Radu este unul dintre fotbaliștii cărășeni de perspectivă din fotbalul românesc. În prezent, Denis Răzvan este jucător de bandă dreaptă a Naționalei României U19 pregătită de către Adrian Văsâi. Reprezentativa Under 19 a României participă în perioada 18-24 iunie la faza grupelor a Campionatului European U19 din Slovacia. Juniorii tricolori cei mai experimentați fac parte din Grupa A de la Campionatul European 2022. Din grupă mai fac parte selecționatele Italiei, Franței și Slovaciei.
După ce în meciul de debut cu Italia, tricolorii români au pierdut la limită, cu 2-1, elevii lui Adrian Văsâi pot să-și ia revanșa în această seară cu Franța. România mai are de disputat două partide.

21 iunie, 21:00: România – Franța, DAC Arena, Dunajska Streda.
24 iunie, 18:30: România – Slovacia, Štadión Antona Malatinského-Trnava.

Denis

Povestea despre fotbal a lui Denis Răzvan Radu a început la 7 ani la Caransebeș

Denis Răzvan Radu s-a născut pe 25 martie 2003, la Caransebeș. A început fotbalul la 7 ani, la CSȘ Caransebeș sub îndrumarea lui Ion Bica. A deprins până la 10 ani tainele fotbalului la clubul gugulan. Răzvan anunțându-se de mic copil un jucător extrem de talentat.

Radu a demonstrat încă de la juniori că este jucător polivalent, cu o capacitate farte bună la efort. A jucat și pe mai multe posturi… A fost fundaş lateral pe ambele părţi, fundaş central, mijlocaş de ambele părţi. Are și un joc bun de cap, lovind mingea mingea cu ambele picioare la fel de bine, Denis Răzvan este și excelent executant al loviturilor libere și bineînțeles al loviturilor de pedeapsă.

Citește  și: Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin pune bazele selecționatei U13 a Banatului Montan

În anul 2012 a participat la Milan Cup România 2012 de la Timișoara, unde este remarcat de antrenori de la clubul milanez.

În decembrie 2013 este împrumutat la Reşiţa la CS Metalul 2003 Reșița (antrenor Sandu Roco). Cu rosonerii, Denis Răzvan devine campion judeţean categoria jucători E. În iunie 2014 revină la clubul mamă, CSȘ Caransebeș, dar campionatul 2014-2015 îl începe ca jucător legitimat la LPS Banatul Timișoara (grupa prof. Pavel Velcotă) După doi ani, Răzvan Radu a trecut la ASU Poli Timișoara, sub comanda lui Iulian Prodana.

Ion Bica despre … Denis Răzvan Radu: „Să tremure tricoul naționalei pe el. Pentru că atunci când iese de pe teren să fie împăcat ca a dat tot ce a putut !”

Primul antrenor al internaționalului gugulan, Ion Bica, a arătat faptul că Denis Răzvan este un fotbalist model de mic copil. „Un caracter deosebit, pentru mine este EXEMPLUL PERFECT al atitudinii pozitive, al dorinței și muncii pentru a ajunge la cel mai înalt nivel!

Magicienii
Ion Bica alături de fiul lui Yanis Andrei

Pot spune cu toată responsabilitatea că Denis este modelul de jucător care trăiește cu adevărat pentru fotbal. Denis spunea de mic….„TRĂIESC FOTBALUL. FOTBALUL ESTE VIATA MEA!” Este modelul perfect de atitudine. Traseul lui fotbalistic este completat foarte bine de pregătirea sportivă, dar și de școală!

Denis
Denis pe vremea când era junior la CSȘ Caransebeș

Mă bucur că fac parte din viața lui sportivă. CSȘ CARANSEBEȘ a fost casa lui!  Îl așteptăm să vină să revadă terenurile pe care a crescut și să îndrume noile generații de copii spre performanță în fotbal!

Denis
Denis Radu a avut grijă la rându-i de viitorii fotbaliști de la CSȘ Caransebeș

Celui care striga la mine domn ,,plofesor”, când era mic, îi doresc înainte de toate sănătate …. căci atitudine și dorința are…. Să tremure tricoul naționalei pe el. Pentru că atunci când iese de pe teren să fie împăcat ca a dat tot ce a putut!” – Ion Bica, antrenor CSȘ Caransebeș.

Citește și: Caraș-Severin este în Top 10 România

Eforturile și implicarea totală în programul de pregătire, i-a adus lui Denis Răzvan Radu și debutul în partidele de seniori. A debutat într-o partidă oficială de liga a II-a, la meciul ASU Poli Timișoara -Energeticianul Petroșani. Antrenorul albvioleților a fost Cosmin Petruescu. O evoluție apreciată la debut, mai ales că Denis Răzvan era obișnuit cu atmosfera meciurilor de  la seniori. Antrenorul timișenilor, Bogdan Andone, l-a folosit în diferite partide de pregătire.

Denis

Naționala…

Cu lotul național pe specific de vârstă, Răzvan Radu a cochetat de la 14 ani.  Atunci a fost selecționat în echipa regiunii Banat. A urmat participarea la cantonamentul naționalei 2003 de la Târlungeni. De atunci din 2014, Denis Răzvan Radu a făcut cinste Banatului prin evoluțiile sale. A depășit chiar problemele generate de o accidentare la începutul anului 2022. Una care l-a ținut departe de stadion aproape trei luni. Cu  ambiția care-l caracterizează de mic copil, Denis Răzvan Radu a revenit în forță. Un exemplu pentru colegii de generație din Caraș-Severin. Atunci când ai un vis și crezi în el, Dumnezeu te va răsplăti. Restul este doar muncă asiduă și ambiție.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: