David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber
David Popovici, la doar 17 ani, a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. Rezultat de excepție pentru natația românească prin tânărul înotător David Popovici, care a devenit luni seara campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara; la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. Comentatorii britanici ai competiției simțeau victoria noului fenomen al natației mondiale:

„Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de 100 și 200 metri liber. Acum, cu David, avem!”.

Citește și : Magia gugulană nu a ținut la barajul de la Hațeg.. Poate în retur, la Balta Sărată…

Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea curse, dar situația era sub control. A mărit ritmul într-un mod incredibil și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) și Tom Dean (Marea Britanie).

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”; a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

sursa : mediafax

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: