-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Daniel Surdu: „Susținem demersurile ADR pentru promovarea plăților electronice în administrația publică”

Daniel George Surdu este reșițeanul care deține funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). El susține demersurile Autorității pentru Digitalizarea României și Asociației de Plăți Electronice din România în promovarea plăților electronice în administrația publică.

Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor este elaborat de MDLPA. Are ca primă măsură de simplificare cu caracter general consolidarea cadrului și facilităților pentru plata electronică în cadrul serviciilor publice. Planul, aprobat în anul 2017, a reprezentat condiționalitate ex-ante pentru programarea fondurilor europene și a orientat alocările financiare din Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) destinate simplificării și debirocratizării.

Astfel, Ghișeul.ro este cea mai importantă platformă digitală creată pentru reducerea birocrației și simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel inter și intra-instituțional, de natură să eficientizeze activitatea administrației publice (din perspectiva costurilor și timpului de reacție). Scopul platformei este să crească gradul de transparență și integritate în prestarea serviciilor, contribuind totodată la creșterea gradului de satisfacție al cetățeanului și la îmbunătățirea imaginii administrației publice.

Citește și: Ministrul Marcel Vela a dispus: Municipiul Caransebeș va avea un sediu pentru Serviciu Public Comunitar!

 „Scopul platformei Ghiseul.ro este de a „scoate Statul din statul la coadă” și ar trebui să aibă în vedere și administrația locală, care în majoritatea situațiilor, asigură interfața cu cetățeanul”, a precizat Daniel Surdu, pe pagina proprie de socializare.

Ghișeul.ro a reprezentat una din primele inițiative în domeniul efectuării plăților online în relația cu administrația publică, înrolarea a aproximativ 1000 de instituții publice în platformă și depășirea numărului de 1.200.000 de utilizatori, demonstrându-și din plin utilitatea atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile publice înrolate.

sursa foto și text: Surdu Daniel (facebook) 

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: