17.7 C
Reșița
marți, mai 17, 2022

Cupa Unirii AJFCS a revenit Voinței Lupac

Cupa Unirii AJFCS a devenit deja o tradiţie pentru a sărbători un eveniment important din istoria modernă a României – Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859 (cunoscută în istorie, ca Mica Unire). 
Turneul s-a desfăşurat la Reșița, pe perioada a două zile, 22 şi 23 ianuarie. Au participat 16 echipe ale Banatului de Munte. Partenerii întrecerii au fost Consiliul Județean Caraș-Severin și Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița.

Cele 16 echipe au fost distribuite în patru grupe.
Grupa A: ACS Rapid Buchin, CS Oravița, ACS Minerul 1955 Dognecea, CSC Voința 1922 Vrani.
Grupa B: CS Muncitorul Reșița, ACS Mundo Reșița, AS Copostar Reșița, AS Voința Lupac.
Grupa C: ACS Progresul Ezeriș, AS Intersport Măureni, AS Steaua 2018 Prigor, CSȘ Reșița.
Grupa D: AS Banatul Ocna de Fier, ACS Comorâște, AS Voința Șoșdea, ACS Foresta Lăpușnicul Mare.

Cupa Unirii

Din grupe, s-au calificat echipele clasate pe primele două locuri

ACS Rapid Buchin (loc I) și ACS Minerul 1955 Dognecea (loc II) din grupa A. Grupa B: AS Voința Lupac (locul unu) și CS Muncitorul Reșița (locul doi). ACS Progresul Ezeriș a câștigat grupa C, iar CSȘ Reșița a obținut locul II.
Grupa D: AS Banatul Ocna de Fier (locul unu) și ACS Comorâște (locul II).

Cupa Unirii În sferturi de finală s-au disputat partidele:

ACS Rapid Buchin – CSȘ Reșița 1-2.
AS Voința Lupac – ACS Comorâște 10-3.
ACS Progresul Ezeriș – ACS Minerul 1955 Dognecea 4-2.
AS Banatul Ocna de Fier – CS Muncitorul Reșița 1-3.

În semifinale s-au disputat partidele:

CSȘ Reșița – AS Voința Lupac 2-8.
Progresul Ezeriș – CS Muncitorul Reșița 3-5.

În finala mică, Progresul Ezeriș s-a impus cu 8-4 în fața celor de la CSȘ Reșița. Finala mare a fost o câștigată de AS Voința Lupac în fața tinerilor de la CS Muncitorul Reșița, cu 10-2.

Cupa Unirii

La festivitatea de premiere au fost acordate cupe, diplome fiecărei echipe calificate în semifinale. Premiile speciale ale turneului au fost acordate lui Cristian Danci (AS Voința Lupac), cel mai bun jucător și Alin Sau (17 ani – ACS Comorâște), cel mai bun portar.

Cupa Unirii

Viorel Lolea: „Cupa Unirii este un bun prilej de a sărbători împreună un important act istoric, care a pus bazele României moderne”

Președintele AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, a precizat faptul că ediția din acest an a fost o reușită prin care s-a omagiat un important moment istoric. „Cupa Unirii este un bun prilej de a sărbători împreună un important act istoric al României moderne, unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Mă bucur că în cadrul competiției organizate de AJF Caraș-Severin au participat echipe de liga a IV-a, a V-a și cele de la fotbalul în sală. La start au fost 16 echipe, cu meciuri viu disputate și interesante. Consiliul Județean Caraș-Severin și Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița ne-au fost parteneri, ne-au sprijinit cu locația sălilor. Ne dorim cu toții să menținem targetul de echipe, mai ales că în cadrul ediției din 2020, înainte de pandemie, am avut 20 echipe la start. În actuala ediție au participat integral echipele afiliate la AJF Caraș-Severin. Îi felicit pe toți cei implicați în bunul mers al competiției”, a precizat Viorel Lolea.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: