Cupa României a fost câștigată de FC Nera Bogodinț

Cupa României a fost câștigată de FC Nera Bogodinț
Cupa României a fost câștigată de FC Nera Bogodinț.  Finala Cupei României faza județeană AJF Caraș-Severin a fost una inedită în acest an. În finală s-au calificat două echipe „tinere” din liga a V-a, FC Nera Bogodinț și Foresta Lăpușnicu Mare.

Almăjenii au reușit această performanță la primul an de participare în liga a V-a. Nera Bogodinț se poate lăuda cu faptul că în două ediții de liga a V-a au avut comportări de excepție. Plus că au creat o echipă de juniori U9, un team care participă în campionatul AJFCS sau la diferite turnee zonale, regionale sau chiar în Serbia.

Și dacă toate acestea trebuiau să poarte un nume, atunci ele sunt legate de cel al lui Flavius Breșneni, Andreea Ignat, Alin Pistrilă, Ovidiu Băcoi pentru „verzii” de la Bogodinț. Lăpușnicu Mare este pus pe harta fotbalistică a județului grație Mihaelei Drăgilă și a lui Ilie Bihoi, Florin Bîta, Emanuel Cismaru, Răzvan Miloș, Alexandru David.

FC Nera BogodințCS Foresta Lăpușnicu Mare 4-1 (2-1)

Au marcat: Chița Laurențiu (23); 2-0: Ionuț Breșneni (32); 2-1: Stoinel Ionuț (45+4); 3-1: Breșneni Ionuț (85); Chița Laurențiu (89).

5 iunie 2020. Stadion: Mircea Chivu (teren sintetic). Ora 17:30.

FC Nera Bogodinț (antrenor Alin Pistrilă): Dan Popescu – (min. 11, Chița) Ionuț Breșneni, Ovidiu Băcoi, Daniel Mihai, Marius Stoian, Retezan Ghiță (22, Ramiro Chiriac; 71, Enache), Sturzu Alexandru (71, Belgun), Dragomir Alin, Adafinei Mădălin, Chiriac Cristian, Petru Marcu.
Pe bancă: Cherecheș, Pistrilă, Irimia.
Cartonașe galbene: Stoian, Sturzu.

CupaCS Foresta Lăpușnicu Mare (antrenor Florin Bîta): Alexandru David – Carlos Popescu, Marius Talabă (46, Zamela Ion), Dăneț Ilie, Ionuț Ciocloda (46, Cismariu Emanuel), Guști Koshling, Serafin Dan, Miloș Răzvan, Sorin Pițigane (83, Negru), Stoinel Ionuț, Bîta Florin (67, Purea).
Pe bancă: Ionuț Popistaș, Drăgoi Iasmin, Lucian Cismariu, Murgu Nicolae.
Cartonașe galbene: Koschling, Emanuel Cismariu.
Cartonaș roșu: Popescu Carlos (85).

Un meci viu disputat…

Finala Cupei României faza județeană a pus față în față echipele revelație a ligii a V-a și asta pentru că cealaltă surpriză plăcută a ligii, ACS Minerul 1955 Dognecea se impune în campionat. În finala Cupei au ajuns să evolueze echipele care au tratat cu maximă seriozitate competiția eliminatorie din fotbalul românesc.

Cupa

Meciul a fost unul specific al ligii a V-a, cu bune și cu rele. După cum a debutat partida, „astrele” păreau că și-au întors fața către almăjeni… din motive pur medicale.

Portarul titular schimbat cu jucător de câmp

În minutul 11, portarul Dan Popescu s-a lovit violent de bara din stânga lui după ce a încercat să respingă bara lui Răzvan Miloș. Inedit este faptul că în locul lui „Pops Man” a intrat atacantul Mădălin Adafinei, care pe parcursul partidei a dovedit că are Apoi după ce și-a forțat limitele fizice, Retezan Ghiță a cerut schimbare în minutul 22 fiind și transportat la spital cu un diagnostic de posibilă fractură. Atacantul echipei „gazdă” a și fost transportat la spital cu ambulanță.

Cupa

Contrar așteptărilor, Nera Bogodinț a realizat „pericolul”. A punctat imediat prin Laurențiu Chița după o fază în care l-a „lobat” pe portarul Alexandru David după o acțiune de pe flancul drept. A urmat și golul doi, realizat din lovitură de pedeapsă după o imprudență a lui Talabă asupra lui Marcu Petru. Penaltiul a fost transformat de către căpitanul Ionuț Breșneni. La acest scor, Lăpușnicul Mare a făcut o eroare fatală. A intrat în jocul echipei din Bogodinț, care a temporizat jocul. A urmat eurogolul lui Stoinel din prelungirile primei reprize, un șut de la 25 de metri în vinclu din dreapta portarului Adafinei Mădălin.

Cupa

Cele două echipe au obiective diferite în mitanul secund. Lăpușnicu Mare a alergat după egalare, dar fără a pune de prea multe ori în pericol poarta lui Adafinei, portarul de ocazie. Mai mult, pe final de joc, după un contraatac, Chiriac a trimis un șut pe poartă, Carlos Popescu a respins cu mâna din careul mic. În urma acestei faze, Popescu a fost eliminat de către arbitru. Ionuț Breșneni a transformat a doua lovitură de pedeapsă, cu un șut în dreapta portarului. Golul din final, a fost ca un bonus pentru Bogodinț. A venit în urma unui contratac școală finalizat de Chița cu un șut la colțul lung.

Cupa
foto: Sorin Mihancea (facebook)
Pistrilă: „Este primul trofeu câștigat Nera Bogodinț”

Alin Pistrilă (Bogodinț): „Ne bucurăm nespus de mult că am reușit să câștigăm primul nostru trofeu după doi ani de la înființare. Noi li anul trecut am făcut o figură frumoasă, dar anul acesta am câștigat competiția cea mai dificlă, cred eu. Toate meciurile sunt eliminatorii. Am demonstrat că evoluția noastră nu a fost o întâmplare.

Citește și: CS Foresta Lăpușnicu Mare, echipa revelație a ligii a V-a Caraș-Severin

Nu este de colo să elimini pe ocupanta locului doi din liga a IV-a, pe Anina, apoi Oravița sau echipa de pe locul unu din liga a V-a. Este răsplata binemeritată a muncii unei întregi echipe! Și un lucru important. Dacă Flavius Breșneni nu credea în proiectul lui, astăzi nu era echipă nici de seniori, nici de juniori la Bogodinț! Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut la meci, galeria cu cei 60 de suporteri, plus cei 40 de consăteni prezenți la meci!”

Ilie Bihoi: Suntem finaliștii Cupei României și avem o comportare apreciabilă în campionat”
Cupa
foto: Sorin Mihancea (facebook)
Ilie Bihoi (Lăpușnicu Mare): Este păcat că nu am reușit să obținem victoria. Îmi găsesc greu cuvintele. Este primul nostru an în liga a V-a. Suntem finaliștii Cupei României și avem o comportare apreciabilă în campionat. Sperăm ca la anul să avem o comportare și mai bună!
Viorel Lolea: „A fost un spectacol fotbalistic agreabil pentru publicul numeros”

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea. Au fost alături de cele două echipe vicepreședinții AJF Caraș-Severin, dl. Cristian Șodâncă și Mihail Boru. 

Președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Viorel Lolea, a felicitat ambele formații pentru parcursul din această ediție de campionat: „În această ediție am avut o finală inedită între două echipe merituoase ale ligii a V-a. Vreau să felicit cele două echipe de Liga a V-a pentru efortul depus. Lăpușnicu Mare a eliminat două echipe de Liga a IV-a. Consider că este o formație foarte ambițioasă. Și-a jucat șansa până la final, dar campioană a fost Nera Bogodinț.

Sper că a fost un spectacol fotbalistic agreabil pentru publicul numeros. Ca de fiecare dată, am oferit ambelor formații cupe și medalii. A fost o bună reclamă făcută fotbalului. Atmosfera a fost incendiară pe alocuri, au venit mulți suporteri de la Lăpușnicu Mare și de la Bogodinț. Important este că a dominat spiritul de fair-play. Doresc să le mulțumesc pe această cale ambelor echipe pentru implicare. Reușița finalei le aparține deopotrivă. Doresc succes echipei câștigătoare Nera Bogodinț care va reprezenta județul în turul I al Cupei României organizat de FRF. Iar celor de la Lăpușnicu Mare să-și continue proiectul început în acest campionat pentru că sunt o echipă de mare potențial.”

sursa foto și video: Sorin Mihancea (facebook)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: