Culmea șofatului la Berzasca. Trei în unu… „Șofer” băut, fără permis și moped neînregistrat

Culmea șofatului la Berzasca. Trei în unu… „Șofer” băut, fără permis și moped neînregistrat
Culmea șofatului la Berzasca. Trei în unu… „Șofer” băut, fără permis și moped neînregistrat. Acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier au continuat și weekend. În perioada 13-15 mai, aproximativ 130 de polițiști cărășeni au acționat pe raza întregului județ. Scopul misiunii a fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicate 446 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 42 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Dintre cele 446 sancțiuni, un număr de 224 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, din care 22 depășirea cu peste 50 km/h și una pentru depășirea cu peste 70 km/h.

49 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță, respectiv pentru faptul că au transportat copii fără a fi fixați în dispozitive de retenție. Alți 6 conducători auto nu au respectat regulile privind depășirea. 2 șoferi au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil, sau altor dispozitive mobile.

De asemenea, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: Un „șofer” beat și fără permis a vrut neapărat să conducă autoturismul ziua în amiaza mare!
Exemplu de … neurmat…

Berzasca. În data de 14 mai ora 23.45, un echipaj de poliție care executa activități în filtru rutier, au oprit pentru control un moped condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani din Berzasca. Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. Mopedul nu era înregistrat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă în vederea recoltării a două mostre biologice. Culmea șofatului a fost de fapt, trei în unu… Băut, fără permis și moped neînregistrat…

„Polițiștii rutieri vor continua astfel de acțiuni și în cursul săptămânii, în zile și la ore diferite, în funcție de intensitatea traficului rutier, în scopul prevenirii accidentelor de circulație și sancționării conducătorilor auto și a pietonilor care nu respectă normele legale în acest domeniu”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

foto articol: bzbv.ro (arhivă)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: