CSM Reșița s-a impus în derbiul Carașului, dar Progresul Ezeriș a fost surpriza frumoasă!

Cele două echipe de fotbal seniori reprezentante ale județului Caraș-Severin, CSM Reșița și ACS Progresul Ezeriș s-au întâlnit recent într-un meci de verificare, pe stadionul sintetic ”Mircea Chivu” din Valea Domanului.

Elevii lui Alin Minteuan au intrat de la începutul săptămânii trecute în cantonament centralizat la baza sportivă proprie de la stadionul ”Mircea Chivu”cu un lot format din 27 de jucători, în timp ce echipa de liga a III-a s-a întrunit pe data de 25 februarie 2021 sub comanda ambițiosului antrenor Dorian Arbănaș, cel care se cunoaște destul de bine cu antrenorul Alin Minteuan de pe vremea când ambii evoluau în prima ligă la Gloria Bistrița, în perioada anilor 2002-2004.

CSM Reșița – ACS Progresul Ezeriș 3-0 (1-0)

Au marcat: Astafei (32, din penalty), Danci (67, din penalty) și Cristodulos (79).

CSM Reșița a jucat în formula: Cobrea – Szijj, Dudea, Dumitraș, Sima – Breșneni – Chera, Boboc – Dulca, Astafei, L. Buș. Au mai jucat: Zimmermann – Danci, Nini Popescu, Acka, Brânzan, Dat, Matiș, Sălcianu, Cristodulos, Mihaly, Negru, Mereu.

ACS Progresul Ezeriș (antrenor Dorian Arbănaș): Birăescu – L. Străin, Zamfir, Marisu Musteța, Mărgan – Derbac – Victor Lolea, Giurică, Marian Musteța – Jinga, Neagu.

Au mai jucat: Spânu – Mutașcu, Corneanu, Jivan, Dalea, Negoescu, B. Dragomir, Ad. Petruț, Drăgoi și Secula.

Golurile. 1-0: Scorul a fost deschis de amfitrioni după o acțiune cursivă de atac, în care Breșneni i-a pasat în careu lui Laurențiu Buș, pe flancul stâng, aceasta a luat acțiunea pe cont propriu, iar Mărgan l-a atacat decisiv prin alunecare. Victoraș Astafei a executat penaltiul și a înscris cu un șut la semiînălțime în dreapta portarului Birăescu plecat pe colț opus.

2-0: După o centrare înaltă în careu de pe flancul stâng, Dorel Zamfir a sărit neglijent la cap, balonul lovindu-l în mână, iar arbitrul Robert Svatsinka a dictat unsprezece metri, pe care l-a transformat cu sânge rece Cristian Danci, cu un șut pe jos în stânga portarului Luis Spânu, plecat pe colț opus.

3-0: Ultimul gol al amicalului a venit după o fază care a curs șnur, Robert Mihaly i-a pasat lui Claudiu Matiș pe partea dreaptă, iar noua achiziție rosso-nero  a trimis un șut-centrare în gura porții pentru Demetris Cristodulos, care a înscris la prima bară.

În derbiul cărășean s-a jucat un fotbal plăcut ochiului și meciul a avut un ritm alert, iar echipa lui Dorian Arbănaș a dat o replică bună, și nu a avut deloc complexe în fața elevilor lui Alin Minteuan. Ca un element interesant, elevii lui Dorian Arbănaș au avut câteva ocazii bune de a înscrie la scorul de 0-0 și 0-1, prin Emauel Jinga și mai apoi prin Victor Lolea și Adrian Neagu. De partea cealaltă, CSM Reșița a evoluat precis și pragmatic profitând chiar de o oarecare lipsă de experiență a gugulanilor. Primele două goluri au venit după două lovituri de pedeapsă. ambele transformate de către Astafei respectiv Danci și cu victoria astfel securizată, rosso-nerii au evoluat siguri pe ei, așa cum ne-a învățat în „era Minteuan”.

La finalul jocului, cei doi antrenori au prezentat public radiografia meciului, dar și situația de la echipele pe care le antrenează.  Constantin Arbănaș: „Sunt mulțumit de echipa mea, mai ales de jocul din prima repriză, pentru că am făcut doar patru antrenamente până la acest meci. A fost un test util, împotriva unei echipei foarte bune din Liga a 2-a, așa cum este CSM Reșița. La noi s-a simțit un pic și oboseala, dar ceea ce am planificat eu cu băieții a ieșit! Mai este mult de muncă, noi abia am început pregătirile, dar am dovedit până în acest moment faptul că avem potenţial pentru Liga a III-a! Cu încă doi-trei jucători aduși la echipă, sunt convins că o să facem o figură mai frumoasă decât în tur”.

Alin Minteuan: „Sunt mulțumit că nu s-a accidentat nimeni la acest amical, acesta fiind principalul scop al nostru în această perioadă de pregătire. Am întâlnit o echipă surprinzător de bine organizată, cu o atitudine foarte bună, deci a fost chiar un test destul de bun. Îi felicit, îl felicit şi pe antrenorul lor, pe care îl ştiu de la Bistriţa, era un puşti pe vremea aceea. Felicitări, au arătat foarte bine astăzi. Sunt mulţumit şi de noii jucători din lot, suntem la faza de pregătire şi rezultatele nu sunt chiar aşa de importante. Atunci când vom începe campionatul va trebui să arătăm realmente bine, şi acolo vom vedea exact dacă noii fotbaliști s-au integrat suficient de bine în echipă. Eu sper ca acest lucru să se întâmple. În acest moment sunt mulțumit de toți jucătorii pe care-i am la antrenamente”.

sursa foto: ACS Progresul Ezeris (pagina de facebook).
FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns