11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

CSM Reșița a debutat cu dreptul la aurarii din Brad

CSM Reșița s-a întors cu trei puncte de la Aurul Brad din etapa inaugurală a ligii a III-a seria 7. 

CS Armata Aurul BradClubul Sportiv Muncitoresc Reșița 0-2 (0-0)
A marcat: 0-1: Mediop (81); 0-2: Mediop (90+3).

CSM Reșița

Golurile: 0-1: Primul gol al elevilor lui Dan Alexa a venit după un corner de pe flancul drept executat scurt de Velcotă până la Drăghiceanu. Acesta a centrat cu boltă la rădăcina primei bare, de unde Ion Cătălin a deviat pe jos din fața portarului Raț până la bara a doua. Mediop a fost omul potrivit la locul potrivit și a înscris simplu din apropierea liniei porții. 0-2: Reșițenii și-au securizat victoria (dacă mai era cazul!?) în minutele de prelungire prin dubla lui Mediop. Faza golului a avut la bază un contraatac pornit din jumătatea proprie la o minge recuperată de Fota. După un-doi cu Vali Munteanu. Fota a ajuns cu balonul la picior la limita careului de 16 metri lângă linia porții și a centrat perfect pe jos pentru Mediop la bara a doua care a înscris simplu ca la antrenament.

CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Bărboianu, C. Ion, Rimovecz – Cioinac – Ciubotariu (74, Fota), Velcotă (90, Cristodulo), Drăghiceanu (86, Avram), Sima (90, Stăiculescu) – Matiș (46, V. Munteanu), Mediop (cpt.). Pe bancă: Zimmermann – Iana, Mura, Hreniuc.

Partida de la Brad a confirmat faptul că CSM Reșița este pe drumul cel bun, cel al revenirii în liga secundă. Elevii lui Dan Alexa au fost încurajați de-a lungul meciului de inimoasa galerie Guardia Ultra, prin cei 25 de suporteri care au făcut deplasarea pe tărâmurile hunedorene.

Meci dominat de Reșița, dar cu multe ratări

Meciul a început în nota de dominare a rosso-nerilor care au dorit să tranșeze încă din start destinul meciului. Au avut ocazii imediate de a deschide scorul prin Matiș și Cioinac. Primul a trimis un șut de la 25 de metri după ce a urmărit duelul dintre Mediop și Șoit, în timp ce Cioinac nu a profitat de eroarea portarului Raț la pasa ”acasă” a lui Lazăr. Arbitrul Florin Jurcă (Arad) a dictat lovitură liberă indirectă din careul brădean. Toată echipa gazdă a intrat în poartă. Jucătorul rosso-nero a executat puternic în pădurea de picioare, balonul a ricoșat la Mediop care a trimit peste transversală. Au mai avut ocazii Mediop (19) și Drăghiceanu (22), Matiș (două oportunități) și Velcotă. În poarta reșițeană, Micu a dat siguranță echipei, a respins la sacrificiu din fața lui Jorza. A rămas 0-0 la cea mai mare ocazia meciului pentru oaspeți și unica din primul mitan.

Citește și: Liga a 3-a: Bilanțul cărășencelor în prima etapă: o victorie, un egal și un eșec!

La pauză, Dan Alexa l-a trimis pe teren pe Vali Munteanu în locul lui Matiș. CSM  Reșița și-a continuat sarabanda de ratări. În replică, elevii lui Ioan Petcu (Aurul Brad) au revenit în joc impulsionați și de ratările reșițenilor. De fiecare dată portarul Micu a fost la post. Pentru Reșița puteau deschide scorul mai devreme, Ciubotariu (reluare cu capul pe lângă bară), Sima, Vali Munteanu (63) și Mediop (52 și 67). Atacantul senegalez a și înscris un gol (71) pentru CSM Reșița, dar arbitrul l-a anulat corect pe motiv de henț… discret.

Avea să fie faza care anunța finalul cu happy end pentru Reșița. Istoria partidei s-a scris practic în ultimele 13 minute de joc de către atacantul Mediop care a făcut diferența și pe tabela de marcaj.

Dan Alexa: „Ratăm nepermis de mult”

La finalul partidei, antrenorul Dan Alexa a făcut o radiografie pertinentă a partidei de debut a CSM-ului în ediția de campionat 2021/2022. Antrenorul reșițean a considerat faptul că victoria CSM Reșița este meritată și muncită, însă elevii săi irosesc multe ocazii de gol. „Ratăm nepermis de mult. Am avut o posesie de 80 la sută din meci. Paradoxal, cei din Brad au avut o ocazie clară în minutul 44, când puteau să înscrie. A fost un prim meci foarte greu. Tot timpul, primele jocuri sunt foarte grele. Suntem o echipă nouă ca și componență a lotului. Au venit foarte mulți jucători noi. Încercăm să ne omogenizăm prin rezultate. Importante în economia clasamentului sunt cele trei puncte. Aveam nevoie să începem cu dreptul. Per ansamblu, sunt mulțumit. Felicit echipa din Brad. A tras foarte mult de rezultat și a avut șansa ei să înscrie. Am întâlnit oameni foarte de treabă aici în tribună, ceea ce prin alte părți se întâmplă foarte rar. Le doresc mult succes. Sper că va obține rezultate bune. Noi ne continuăm drumul nostru care continuă cu meciul de acasă cu Șimian”, a spus Dan Alexa pentru sportulhunedorean.ro

sursa foto: Miruna Mihancea (facebook)

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: