26.7 C
Reșița
vineri, septembrie 17, 2021

Cristian Miclău: „Echipa din primărie care lucrează pe fonduri europene și-a dovedit eficiența!”

Cristian Miclău, primarul Orașului Băile Herculane, este un edil preocupat de soluționarea cu celeritate a problemelor orașului stațiune. Pe agenda de lucru curentă s-au regăsit accesarea de fonduri europene sau chiar recuperarea și intabularea terenurilor care aparțin de facto domeniului public.

Un proiect de suflet al primarului Cristian Miclău este cel finanțat din fonduri europene și care se referă la îmbunătățirea condițiilor în care învață elevii din învățământul preuniversitar al orașului de pe râul Cerna. Este vorba de proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Liceul Hercules”, axa prioritară 10 al Programului Operațional Regional 2014 -2020.

cristi miclău -liceul hercules

Liceul Hercules va avea o față europeană!

La Liceul Hercules se vor executa lucrări de extindere clădire cu un corp nou. Acesta va cuprinde patru laboratoare, două grupuri sanitare și construcția unui nou internat, „Corp de clădire pentru cazare elevi.”

Citește și: Cristian Miclău: „Reabilitarea și modernizarea Liceului Hercules începe de astăzi!

Proiectul a fost gândit pentru a atrage absolvenții clasei a VIII-a din localitățile învecinate. Va avea 22 de camere cu două locuri și baie proprie. În proiect mai sunt prevăzute anveloparea clădirii, îmbunătățirea termoizolației de peste planșeul de la mansardă, prin soluția impusă prin auditul energetic. Vor fi executate și lucrări de dotare și investiții pentru mobilier, instalații de iluminat, instalații electrice și instalații termice.

cristi miclău -liceul hercules

Primarul Cristian Miclău – un adept al proiectelor europene

După semnarea ordinului de începere a lucrărilor constructorul desemnat s-a și apucat de lucru. A început cu demolarea clădirii de pe amplasamentul viitorului internat cu 22 de camere duble. Până la începerea anului școlar constructorul și-a propus să realizeze fundația viitoarelor clădiri. Va beneficia acum și de vacanța școlară, astfel ca odată cu începerea anului școlar să perturbe cât mai puțin circulația și activitățile elevilor. Partea de șantier va fi pe viitor delimitată prin panouri specifice activității desfășurate de spațiile destinate elevilor.

”Am dovedit încă odată faptul că am știut să atragem și să semnăm pentru orașul Băile Herculane, un alt contract important de finanțare europeană. Echipa din primărie, care lucrează pe fonduri europene, și-a dovedit încă odată profesionalismul și eficiența. Îi felicit pentru că reușim împreună, cu mine, ca primar, să contribuim la dezvoltarea orașului Băile Herculane.” ne-a declarat Cristian Miclău.

Din aceeași categorie

Stați conectați

608FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: