Cristian Gâfu este preocupat de reducerea imediată a numărului de accidente auto pe șoselele Banatului Montan
Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat la sfârşitul săptămânii precedente factorii responsabili, la sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin. Este vorba despre o întâlnire privind identificarea soluţiilor de reducere a accidentelor rutiere pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. Convocarea a apărut în contextul producerii unui număr ridicat de accidente rutiere.
În cadrul discuţiilor, Dorinel Ţugmeanu, Şef Serviciu Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, a informat că, în ultimele 7 luni, pe tronsonul de drum naţional DN 58B, care leagă Reşiţa de Bocşa, au avut loc 11 accidente. În urma acestora au fost înregistrate un deces, un rănit grav şi 16 răniţi uşor. S-a constatat că majoritatea autorilor accidentelor rutiere au fost persoane cu domiciliul în Reşiţa sau Bocşa.
Prefectul s-a interesat asupra numărului accidentelor rutiere produse pe drumul naţional DN 6, pe tronsonul Caransebeş-Băile Herculane. Dorinel Ţugmeanu a informat că pe acest tronson de drum numărul accidentelor este în scădere faţă de anii precedenţi.
Măsuri imediate de îmbunătățire a siguranței circulației
Prefectul a propus ca o soluţie în prevenirea evenimentelor rutiere montarea unor separatoare de depăşire sau limitatoare de viteză pe drumul care leagă Reşiţa de Bocşa. Ioan Boba, Şef Secţie în cadrul Secţiei ,,Drumuri Naţionale” Caransebeş a precizat însă că, din punct de vedere tehnic, profilul drumului nu permite acest lucru. Există riscul apariţiei unor probleme pe timp de iarnă. Ioan Boba a opinat că o opţiune ar fi montarea de marcaje rezonatoare.
Marcaje rezonatoare, radare, mărirea numărului de indicatoare, toaletarea vegetației
O altă soluţie identificată de prefectul judeţului este mărirea echipajelor de poliţie care să efectueze patrule pe tronsonul de drum amintit mai sus. De asemenea s-a solicitat și amplasarea de radare.
Ioan Boba a propus, în prima fază, înlocuirea indicatoarelor şi dublarea acestora, pe ambele sensuri ale DN 58B. În zonele cu viraje vor fi realizate marcaje rezonatoare. În localităţile Moniom şi Colţan, se pot monta experimental separatoare de benzi. În zona DN 6, cuprinsă între Caransebeş şi Băile Herculane, vor fi prevăzute marcaje rezonatoare.
Toaletarea vegetației este permanent în lucru
Ioan Boba a mai precizat că, pe tronsonul de drum dintre Reşiţa şi Măureni, se execută lucrări de toaletare a vegetaţiei ceea ce afectează buna desfăşurare a lucrărilor de montare a indicatoarelor.
În acest sens, prefectul Cristian Gâfu a solicitat Direcţiei Silvice a judeţului Caraş-Severin să execute lucrările de toaletare a vegetaţiei forestiere. Ulterior, Secţia ,,Drumuri Naţionale” Caransebeş trebuie să instaleze separatoarele de benzi şi să realizeze marcajele rezonatoare.
„Pe această cale, facem apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă în trafic şi să respecte regulile rutiere”, a declarat Cristian Gâfu.