Credite garantate de stat pentru nuntă, botez sau o mașină de familie

Credite garantate de stat pentru nuntă, botez sau o mașină de familie
Credite garantate de stat pentru nuntă, botez sau o mașină de familie. Guvernul a anunțat un program numit Family Start prin care se vor acorda tinerelor familii garanții pentru accesarea unor credite de maximum 75.000 lei pentru acoperirea anumitor cheltuieli.

Acum, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că un proiect de act normativ; cu aceste beneficii va fi aprobat în scurt timp într-o ședință de Guvern.

Potrivit informațiilor emise în aprilie, programul vizează acordarea tinerelor familii a unor garanții pentru accesarea unor credite de maxim 75.000 lei; pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school-ul, plata chiriei sau pentru plata avansului la achiziția unei locuințe.

Duminică, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, prim-ministrul Nicolae Ciucă a oferit noi detalii despre programul Family Start. În primul rând, sprijinul va viza și credite garantate de către stat pentru organizarea nunții; a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie.

De asemenea, premierul a menționat și decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile; care nu pot avea copii, din motive medicale. În prezent, aceste proceduri sunt decontate, însă beneficiarii sunt în număr scăzut; ultima cifră vehiculată fiind de 300 într-un an.

Citește și : Tichete sociale pentru alimente și mese calde

Dintr-un proiect de ordin comun al MFTES și al Ministerului Sănătății (MS), reiese că procedurile vor fi decontate pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, față de 24 și 40 de ani, cum este prevăzut, în prezent, în Ordinul MS nr. 964/2022, oficializat la 1 aprilie. De asemenea, decontările ar urma să se facă în sistemul asigurărilor sociale de stat, iar suma decontată urmează să fie de 22.500 lei/cuplu.

O chestiune nou introdusă este legată la faptul că membrii cuplului infertil sau femeia infertilă să fie cetățeni români, căsătoriți sau nu. O astfel de prevedere care nu există actualmente.

sursa: gov.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: