Concertul Jubiliar ‘’Reșița 150, DRAGOSTEA MEA’’

Concertul Jubiliar ‘’Reșița 150, DRAGOSTEA MEA’’
Concertul Jubiliar ‘’Reșița 150, DRAGOSTEA MEA’’. Primăria condusă de liberalul Ioan Popa și Consiliul Local Reșița împreună cu Societatea pentru Cultura „METARSIS” ; organizează duminică 12 iunie , ora 20:00, în Centrul Civic, Concertul Jubiliar ‘’Reșița 150, DRAGOSTEA MEA’’ sub bagheta maestrului Sabin PAUTZA.

Vor evolua: Corul Academic al Filarmonicii de Stat din ARAD, dirijor Robert Daniel RĂDOIAȘ.
Soliști instrumentiști: Ion DOROBANȚU- chitară electrică, Voicu Sebastian HODOROABĂ- chitară bass, Mario FLORESCU- percuție, Sorin DOGARU- pian.
Participă: Grupul Vocal ARMONIA al Liceului de Arte Reșița;
Formația CRESCENDO: Lucia GHILEA- pian, Andrei GHILEA- chitară electrică și Carina MELUȚ- percuție. Coordonatori: Emanuela MOLDOVAN, Alina Otilia AIONESEI și Lucia GHILEA.

Citește și : Filmul „Quo Vadis, Aida?”, cu participare românească, a câștigat Premiul Publicului LUX 2022!

Vom onora Reșița cu prilejul aniversării a 150 de ani de la fabricarea primei Locomotive cu Abur de pe teritoriul actual al României, celebrând dragostea printr-un program de șlagăre românești și internaționale sub bagheta reșițeanului Sabin PAUTZA, compozitor, dirijor și orchestrator de excepție , profesor universitar, doctor în muzică, reîntors acasă după o carieră importantă de 32 de ani în SUA.

În vremurile de tristă amintire, Sabin PAUTZA a fost primul în lume care a folosit muzica lui Jimi Hendrix şi Rolling Stones pentru a preda armonia la Conservatorul ”George Enescu” din Iaşi!

Numele lui Sabin PAUTZA figurează în “Who’s Who in Music” (1988-2003) și în volumul, “2000 de oameni de seamă americani” publicat de Institutul Biografic American.
Compozițiile sale au fost înregistrate de către firma „Swift Music Group” din Statele Unite, în seria „Opera Omnia”, pe 15 CD-uri. De asemenea, editura muzicală „San Nicobian” din New York, i-a publicat in exclusivitate partiturile sale.

sursa : primariaresita ( facebook )

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: