15.7 C
Reșița
marți, mai 17, 2022

Ciuchiciul și Petrilova petrec! De Sfânta Mărie Mică

Comuna Ciuchici îmbracă straie de sărbătoare în 8 și 9 septembrie. Tradiția populară își va regăsi locul pe ulițele din Ciuchici și Petrilova.

Tinerii inimoși din satele sus-menționate au pus mană de la mână și au reușit să adune sumele de bani necesare pentru a organiza nedeia în comunitățile lor. Asta în condițiile în care de Sfânta Marie(15 august) Primăria Ciuchici nu a avut fondurile necesare pentru a organiza ruga de la Nicolinț. Pentru a nu fi în aceeași situația ca Nicolințul, mai mulți tineri din comună au apelat de bunăvoința sătenilor pentru a da culoare sărbătorii de Sfânta Mărie Mică comunității din Ciuchici și Petrilova.

Așadar, căpărașii îi invită pe toți fii satului să se alăture, timp de două zile, jocului popular și să sărbătorească împreună pe 8 și 9 septembrie. În 8 septembrie, începând cu ora 19.00, ciuchicenii sunt așteptați la Căminul Cultural din localitate pentru joc și voie bună. Le va cânta și-i va încânta îndrăgitele soliste de muzică populară Ionela Iova și Angi Antal. Joi, tot de la aceeași oră, Florentina Sima și Sofica Herac vor întreține atmosfera în comuna cărășeană.

La Petrilova jocul și voia bună vor fi asigurate de, timp de două zile, începând cu ora 18.00, Petrică Dalea și formația Banat Music.

Este important pentru noi, ca și comunitate, să păstrăm tradiția satului bănățean. Este un moment unic în an în care fii satului se reîntâlnesc și ar fi fost păcat să ratăm acest moment, indiferent de lipsa fondurilor de la Primăria Ciuchici. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit financiar pentru ca acestei sărbători să-i fie dată însemnătatea pe care o are de atâtea sute de ani”, ne-a destăinuit unul dintre inițiatorii acestei campanii, Sașa Ocanovici.

Citește și: Sașa Ocanovici este noul președinte al PNL Ciuchici!

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: